Mazda 3: Komt veel rook uit de uitlaat!

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6citd

Mijn auto die rookt heel erg als ik aan het rijden ben, en vooral als ik gas geef. Ik merk dit vooral in de tweede versnelling. Maar ook op de snelweg met een snelheid van 120km/h zie ik af en toe een rookpluim bij het gas geven. Twee verstuivers zijn omring met aangekoekt roet lijkt wel, beetje teerachtig. Ik heb zelf het vermoeden dat het de brandplaatjes zijn. Zou het kunnen dat hij daarom zo rookt?
Bij de turbo is het een ook een beetje zwart, maar niet nat of zo. Meer roet. Toen ik een keer veel gas gaf toen ik stil stond, kwam er een een beste rookpluim uit en zelf een vlam.
Misschien dat iemand eenzelfde ervaring heeft?

Mvg,

uchie

uchie

Geplaatst door uchie (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 9 jaar geleden

Wat is de km-stand?

Waar komt die vlam uit? Uit de uitlaat?? Heb je olie-verbruik?
Controleer de turbo, zit er radiale ruimte op het turbinewiel.'?

uchie (0), 9 jaar geleden

De km stand 195000. De vlam kwam uit de uitlaat. Geen olieverbruik, controleer het regelmatig maar helemaal geen verbruik. Zie wel roet op de turbo, daar waar hij de lucht zuigt aan de zijde van de luchtfilter. Ben niet zo professioneel dat ik weet wat radiale ruimte betekent, maar zal het morgen uitzoeken. Bedankt voor je reactie alvast!

Ralf_Jensen (0) PRO, 9 jaar geleden

Radiale speling wil zeggen; ruimte aan de omtrek van het draaiende asje.
Axiale speling ; ruimte in de lengte richting van het asje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 3 of stel zelf een nieuwe vraag.