Mazda 121: motor loopt warm op lange afstanden

Bouwjaar: 1994

Mijn vrouw heeft een mazda 121 uit 1994
op korte afstanden loopt ie prima
op lange afstanden word motor heet, hij verbruikt bijna geen
koelvloeistof, mijns inziens geen kapotte koppakking

thermostaat heb ik al vervangen, geen resultaat

wat zou dit probleem kunnen oplossen?

bvd voor jullie reakties

Sjaak

REKAM

Geplaatst door REKAM (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 121? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stevendochy (0) PRO, 18 jaar geleden

draait de koelschroef

kasperht (0), 18 jaar geleden

Met dit weer zou de ventilator op de radiator niet nodig moeten zijn (ik neem aan dat dat met koelschroef wordt bedoeld ?).

Of wordt waterpomp bedoeld met koelschroef? Deze kan namelijk de beschreven klachten ook veroozaken als die niet goed werkt. Maar dan moet de motor al wel heel snel warm worden. Dus, wat definieer jij als korte afstand, 2km of 15km? Wordt de bovenste radiatorslang en de radiator zelf wel goed warm als je de motor warm laat worden? Want als dat allemaal niet warm wordt zou ik denken aan een niet werkende waterpomp of thermostaat.

Maar wat ik als eerste zou verwachten als probleem is een niet goed werkende radiateur. Dit kan je testen door bij warme motor voorzichtig te voelen of er koude gebieden op de radiator zijn. Nog beter is om dit met een goede thermometer te doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 121 of stel zelf een nieuwe vraag.