Mazda 6: motor slaat aan maar valt direkt stil

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Beste,

Mijn mazda 6 met ongeveer 213.000 km start maar valt meestal onmiddellijk stil. Na stilvallen gaat het lichtje van de motor (cel) en anti-slip lichtje aan. Soms werkt alles perfect. Dan kan ik de auto starten en er mee rondrijden (zonder power verlies of iets dergelijks). Meestal slaat hij wel aan maar valt direkt stil. Het is allemaal begonnen enkele dagen geleden toen mijn vrouw ermee naar de winkel wou. Nog voor ze goed en wel weg was sprongen beide lichtjes aan en trok de motor niet goed meer. Ze is dan onmiddellijk naar huis gereden. Sinds toen blijft de auto niet meer draaien. Ook is er opgemerkt geweest dat 2 a 3 dagen voor de problemen zich voordeden het lichtje van de antislip aanging (bij trage snelheid) en dit voor enkele minuuten.

Ik heb geprobeerd een obd scanner te kopen om de auto uit te lezen maar ik krijg steeds de foutmelding dat het verbinden met ecu niet gelukt is. Is er hier iemand die misschien bereid is om de auto uit te lezen? Ik ben bereid om hier speciaal voor rond te rijden en te vergoeden.

Zelf ben ik wel handig met auto's en wens het onderhoud dan ook zelf te doen (alsook reparaties) maar zonder een uitlees apparaat is dat bijna onmogelijk. Het onderhoud is tot nu toe altijd goed verlopen (bij vorige auto).

Kan er iemand mij hierbij helpen?

Groeten,

Kas

wasrek404

Geplaatst door wasrek404 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

oldford (0) PRO, 10 jaar geleden

Een diesel hoeft pas in 2004 te voldoen aan de EOBD eisen.
Deze kun je dus niet met een goedkoop EOBD/OBD2 scannertje uitlezen.
Het ABS kun je daar al helemaal niet mee uitlezen, want de standaard is er alleen voor motor en versnellingsbak.

Gewoon bij de dealer of betere universeel laten uitlezen.

wasrek404 (0), 10 jaar geleden

Volgens de advertentie kunnen er alle auto's mee uitgelezen worden sinds 1998. Het toestel zou ook obd kunnen uitlezen met k-line of met canbus. Maar eigenlijk maakt het niet uit. Enig idee wat de oorzaak van het probleem kan zijn? Ik zou er niets mee inzitten om een aantal dingen te controleren of te proberen om een diagnose te kunnen stellen.

oldford (0) PRO, 10 jaar geleden

In advertenties wordt altijd overdreven.
Misschien dat er gezegd wordt dat je alle auto's sinds 1998 (of zelfs 1996) kunt uitlezen, MAAR er staat vast bij: mist ze voldoen aan de EOBD of OBD2 specificatie. En dat laatste is dus de misleiding.
Overigens, "ALLE" auto's is so wie so wat overdreven. Elektrische auto's (zelfs van 2013) kun je er niet mee uitlezen.
Vandaar die "mits" die erbij staat.

wasrek404 (0), 10 jaar geleden

Inderdaad. Enig idee voor de auto?

John Hommen (0) PRO, 10 jaar geleden

Probleem zal waarschijnlijk in SCV klep zitten. Deze zit in zijkant brandstofpomp met 2 inbusboutjes.

wasrek404 (0), 10 jaar geleden

Ik heb net gekeken naar deze klep. Enig idee wat de reden zou kunnen zijn dat die kapot gaat? Het is duidelijk dat deze reeds eens vervangen is geweest in het verleden (omdat de klep er redelijk nieuw uitziet en er geen vuil op hangt). Gewoon ter info: er was ook een zekering stuk (ad fan), ik heb ze vervangen.

John Hommen (0) PRO, 10 jaar geleden

Dat deze klep niet goed werkt kan zijn dat deze inwendig klemt. En alles kan een keer kapot gaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 6 of stel zelf een nieuwe vraag.