Mazda 323 2000: Raammechaniek

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: ZL, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 65

Hallo,

Wie o wie kan me helpen? Ik zit met het volgende:

We hebben een Mazda 323 sedan uit 2000, een 1.5 GLX, 88 pk. Auto doet het perfect, niks op aan te merken. Echter werkt sinds een tijdje het rechtervoorruit mechaniek niet. De stappen die ik heb ondernomen zijn:
- Een accu direct op het mechaniek aangesloten, gebeurt niks
- Via de bestuurderszijde geprobeerd te bedienen, weer niks, ook geen klik of gezoem
- Zodra ik de kabel van de auto aansluit op het mechaniek wordt het motortje pisheet, dus ik denk ergens kortsluiting of iets wat niet naar behoren werkt?
- ik heb al een donor mechaniek. Als ik deze op een accu aansluit dan gaat deze in werking, omhoog en omlaag. Zodra ik de donor mechaniek aansluit op de auto, doet die niks.
- Alle zekeringen gecontroleerd, allemaal zijn goed. Geen doorgebrande of kapotte. Ook doorgemeten of ze echt niet kapot zijn. De zekeringen zitten ook op de plek waar die horen te zitten en zijn allemaal ook de juiste waarde en kleur volgens het boekje.

Zoals jullie lezen ben ik ten einde raad. Heeft iemand een suggestie waar ik verder kan zoeken? De schakelaars omwisselen heeft geen nut omdat de bestuurder en bijrijder een andere stekker hebben dus dit kon ik al niet uitsluiten of het aan de schakelaar ligt eventueel. Mochten jullie suggesties hebben, graag ook even kort een uitleg hoe ik te werk moet gaan (stel dat ik naar de regelunit moet kijken, geen idee waar dit bevind en wat ik moet controleren.

Alvast bedankt voor de tijd en moeite.

Met vriendelijke groet,

Furkan Ulusoy

YourFavoriteMechanic

Geplaatst door YourFavoriteMechanic , lid sinds 1 jaar geleden

1 Reactie

kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

Hoeveel spanning komt er op het motortje en wisselt de spanning bij open en dicht bediening?

    Er staat 12.4 volt zo even uit mn hoofd. Spanningsgewijs kloppen alle waardes. Bij open en dicht doen wisselen de waardes wel… ben ten einde raad. Vermoed dat er ergens anders een probleem zit alleen geen idee hoe ik het moet aanpakken. - YourFavoriteMechanic, 7 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.