Mazda Mx5: Startproblemen

Bouwjaar: 1994

HELP!
Wij hebben een MazdaMX5 bouwjaar '94.
Sinds enige weken doen zich startproblemen voor. In het begin sloeg de motor af tijdens het rijden.
Vervolgens startte hij niet meer, na enkele dagen stil gestaan te hebben.

ANWB erbij gehaald. Quickstart geprobeerd. Geen succes.

Enige dagen later startte de motor weer (toeval?) en kon ik naar de garage rijden. Tijdens het rijden toch weer 2x afgeslagen. Tijdens het rijden weer kunnen starten met opkomende koppeling en in de 2e versnelling.
Merk bij het rijden minder trekkracht.

In de garage vele uren besteed aan inlezen, testen enz. enz.
Voorlopige conclusie: ontsteking in orde en benzinetoevoer in orde. Probleem moet liggen bij de injector(en) en waarschijnlijk in het electronicagedeelte.

De wagen staat nu al 2 weken in de garage en u begrijpt dat de rekening aardig begint op te lopen.

1 reparatie is al uitgevoerd en dat is de vervanging van de distributieriem. Die was versleten. We hoopten dat de vervanging het startprobleem zou oplossen. De riem sloeg nl. steeds over.
Bij de APK-keuring bleek het CO te hoog en werd daarop afgekeurd. Dit is wel verholpen.

Inmiddels staat de auto 5 weken bij de garagehouder. Er is een nieuwe massastroomkabaal getrokken, maar dit bleek niet de boosdoener te zijn. Nu zou het mogelijk de halgever de oorzaak zijn en moet deze vervangen worden. Echter deze zou zo'n 700,00 euro kosten met het bedrag wat we tot nu toe kwijt zijn komen we al bijna aan 3000,00 euro. Als we nog even doorgaan dan hadden we een nieuwe 2de hands kunnen kopen.
Nu zijn we alle sites enz. aan het bekijken voor evt. een 2de hands.

Wij zijn uiteraard amateurs, maar de garage blijft ook maar zoeken en zoeken. Misschien herkent u dit probleem en heeft u de oplossing(en) bij de hand.

Kunt u ons met adviezen te hulp komen?
Wij mogen hopen dat er nog warme, droge dagen komen, want in de tijd dat het zo warm was stond onze MX in de garage!

Alvast bedankt!

elpi1

Geplaatst door elpi1 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda MX-5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

riennoot (0) PRO, 11 jaar geleden

hoi elly,

ik heb je probleem gelezen, heb er nog wel paar vragen bij.

ik wil je garage niet afkraken maar is het niet verstandig om te beginnen met een goede diagnose ipv te beginnen met reparatie. ik lees namelijk dat er al wat dingen zijn vervangen terwijl het naar mijn idee deze dingen te controleren zijn.

en wat heeft de anwb dan gedaan om je te helpen nadat die quick start niet hielp?

ik lees in je verhaal dat je wel een vonk hebt? en dat het probleem in de injector zit volgens je garage? door middel van een scoop is dit te controleren. hoe zit het injectorbeeld eruit? dat geeft genoeg duidelijkheid.

en dan die distributieriem, hij sloeg steeds over? hoe bedoel je dat? wastie van tijd af dan? dan zou er ook schade an de kleppen kunnen zijn, compressie in orde?

en dan zou het probleem ook nog an je hall-gever kunnen liggen? terwijl er ook al iets met je injectors an de hand zou zijn;)

ook dit is met de scoop te controleren. ik neem aan dat ze de hallgever op de krukas bedoelen. dit zou je dan weer met het signaal van je nokkenas kunnen matchen en eventueel ook je injectors erbij.

ik denk dat het mischien beetje veel vrage n vind die ik stel mar zo probeer ik je an een oplossing te helpen.

succes!

gr. Rien

Check engine (0) PRO, 11 jaar geleden

Is de auto al wel uitgelezen?
Want dan kun je gericht zoeken, persoonlijk verdenk ik de koelvloeistofsensor achterop het motorblok als ik je verhaal zo lees, ben benieuwd.

Check engine (0) PRO, 11 jaar geleden

Dat is de groene stekker achterop het motorblok

elpi1 (0), 11 jaar geleden

Hallo allemaal,

Na 2 maanden heb ik vandaag mijn Mazda MX5 eindelijk terug!

De ontsteking bleek inderdaad kapot te zijn. Daar ze bij As of Ac Tronic niet de juiste meetapparatuur hadden, is de ontsteking doorgestuurd naar Engeland alwaar hij ook gereviseerd is.
Alles bij elkaar heeft het ons 2100,00 euro gekost.

Ik ben diegene, die geholpen en meegedacht hebben over wat het euvel evt. zou kunnen zijn, zeer erkentelijk en wil iedereen hiervoor nog hartelijk bedanken.


Groetjes,
(weer een gelukkige)
Elly Plaatsman

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda MX-5 of stel zelf een nieuwe vraag.