Mazda 323: stuur blijft hangen

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

bij mijn mazda 323 f blijft het stuur soms hangen nadat ik een bocht heb gemaakt, we hebben de remklauwen vervangen omdat die misschien bleven hangen maar kan het het ook de aandrijfas zijn want hij maakt wel zo een geluid (die dat je hoort als een aandrijfas versleten is) aan de linkerkant.
De auto schokt dan ook als je uit de bocht komt en gas geeft. alle tips zijn welkom.

Jaap4720

Geplaatst door Jaap4720 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Santa (0), 18 jaar geleden

Wanneer je rare geluiden hoort bij het (maximaal) insturen, is idd de homokineet de oorzaak. Maar ik betwijfel of die er voor zorgt dat je stuur niet goed teruglomt. Dit heeft te maken met de uitlijning van je voorwielen.

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

kruiskoppeling controleren(zit tussen stuurhuis en stuur)...... als deze vastgaat zitten komt het stuur niet terug, ook zal de auto hakerig sturen als deze vast zit.

santa, stuur blijft soms hangen....... kan nooit aan de uitlijning liggen...dan zou het probleem er altijd moeten zijn.

Santa (0), 18 jaar geleden

Heb je helemaal gelijk in, Arie. Vingers waren weer sneller dan het hoofd......

Jaap4720 (0), 18 jaar geleden

de homokineet is ook uit elkaar gehaald en deze was nog in orde alleen was de soort borgring die ervoor zit los geraakt en weer vast gezet maar het probleem bleef.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.