Mazda 323: Uitlaat, merk of universeel? Wat waar te koop?

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3i 16v

Na 13 jaar was mijn uitlaat (waarmee hij in 1993 nieuw werd gekocht) op een plekje doorgerot. Die plek zat bij een flens, en was niet handig dicht te smeren. Vervangen maar...!

Ik vroeg een fastfitter of hun merk uitlaat hetzelfde was als wat ze bij Mazda gebruiken.

Volgens hun was het allemaal een pot nat dat allemaal uit hetzelfde depot vandaan kwam.

Toen de uitlaat bij de fastfitter werd gedemonteerd en voor mijn voeten op de grond werd neergesmeten stond daar groot 'MAZDA' op en hij zag er duidelijk anders uit (ophangbeugels netjes gelast, en alles een beetje afgerond) dan die van de fastfitter. (geen merk en de beugels, waarvan er een afbrak in de eerste week, zaten heel summier vast. er zat roest op de randjes, op plaatsen waar dat zelfs op de knalpot van 13 jaar oud niet zat.)

Mijn vragen: Zijn de uitlaten van de fastfitter van inferieure kwaliteit ten opzichte van wat er vanuit Japan komt? Gebruikt men bij de dealer dezelfde uitlaten als de fastfitter of laten zij dat als 'original part' vanuit Japan komen?

FRC

Kirrikirril

Geplaatst door Kirrikirril (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Santa (0), 16 jaar geleden

Je hebt zelf al GEZIEN dat de uitlaten NIET hetzelfde zijn....
Zeker de pasvorm laat nogal eens te wensen over!

Niet dat Mazda (of welk ander merk dan ook) zijn uitlaten ZELF fabriceert, maar de pasvorm is van OEM onderdelen altijd goed terwijl die van de fastshitter replica's van het origineel zijn en er dus regelmatig verschillen zitten in pasvorm en vooral in de mate van afwerking.

Harald1980 (0) PRO, 16 jaar geleden

Meen me toch te herinneren dat de Mazda-pijpen uit dezelfde fabriek komen als die van Bosal.....

Santa (0), 16 jaar geleden

Dan heeft de auteur er NU dus zeker GEEN Bosal uitlaat onder, want zoals hij zelf al schreef, ziet zijn nieuwe uitlaat er ANDERS uit...............

IK heb trouwens ook NIET kunnen lezen dat de auteur het over een Bosal uitlaat heeft gehad....;)

Kirrikirril (0), 16 jaar geleden

Volgens mij stond er nergens een merk, althans niet snel te vinden.

Oh ja, er viel ook een hittescherm vanaf na een paar dagen rijden. Een van de twee laspunten liet los en dat ding lag maar te rammelen op de uitlaat. Ik dacht dat er vanalles ernstigs aan de hand was met de auto totdat ik eindelijk ontdekte wat het was. Het rammelde alleen bij een bepaald toerental dus ik dacht aan iets in de aandrijving.

Bij de fastfitter trok die dienstdoende expert het schild er af en mikte het in de vuilcontainer. "Is toch niet nodig.."
Waarop ik hem verzocht het toch terug te plaatsen en maar vast te zetten omdat het er waarschijnlijk niet voor niets zit.

Draait die knaap er twee beugels omheen waarvan de schroefdraad ongeveer 8 cm onder de utlaat uitstak. Lekker over iedere drempel heen schuren. Je wordt dan als 'moeilijk' bestempeld en nogal nors behandeld. Je ziet meteen dat je dan per 100 meter rijden 5 keer de grond raakt met die beugels, maar ik dacht: "dat zaag ik straks zelf wel af".

Inderdaad bij naar huis rijden lekker vonkjes gemaakt, en thuis afgezaagd.
Wat een gedoe!

FRC

Santa (0), 16 jaar geleden

Fijn he, zo'n fastshitter.....

't Zou me niks verbazen dat je er een uitlaat onder hebt zitten die er officieel niet eens onder hoort.....

'k Heb ze wel vaker zien verhitten en hameren terwijl de klant lekker aan een bakkie-automaat zit..!

Harald1980 (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Santa]IK heb trouwens ook NIET kunnen lezen dat de auteur het over een Bosal uitlaat heeft gehad....;)[/quote]
De auteur had het over uitlaten van de fastfitter, en fastfitters gebruiken merken als Bosal en Walker vandaar dat ik die naam noemde!

Santa (0), 16 jaar geleden

Nou moe, niet boos worden, hoor....!

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

normaliter hebben de aftermarket uitlaten een redelijke pasvorm.....ik vraag mij af of hier wel het juiste type uitlaat onder gekomen is...kwikkflut kennende.......

Harald1980 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ben ook niet boos, maak het alleen maar even duidelijk...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.