Mazda 626: Uitlezen foutcode

Bouwjaar: 1998

Ik heb een mazda 626 (GW) uit 1998 op lpg met de 2.0 16v motor (FS-LP). Nu vroeg ik met af of bij deze auto nog zelf het storingsgeheugen van de ECU is uit te lezen door doorverbinden TEN&GND en dan met 12v led tussen B+ en FEN de code via knipperen van de led uitlezen. Of kan het enkel met (OBD-II?) uitlees-apparatuur?

kasperht

Geplaatst door kasperht (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Jack T (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Kasper

Ik denk dat jezelf slim genoeg bent om dat te chekken..........of niet soms.

kasperht (0), 18 jaar geleden

Tuurlijk, checken kan zeker. Was gewoon opeens nieuwsgierig (en met auto momenteel bij schadehersteller, checkt het wat moeilijk)...en toen dacht ik: hier is vast wel iemand die mij zo kan vertellen of het gaat werken :)

Morgenavond maar eens uitproberen...

Jack T (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Kasper

eerlijk gezegt weet ik het ook niet 100% zeker, maar ik heb altijd gedacht dat het bij een GF of GW niet meer mogelijk is, zelfs vanaf de GE met chassis.nr hoger dan 500.000- heb je seriele comm.(gebruik zelf altijd de tester)

als je het geprobeerd hebt hoor ik het graag.

gr.Jack

kasperht (0), 18 jaar geleden

Hallo Jack,

Auto was vandaag weer terug. Dus ik zoek alles even bij elkaar. Loop naar de auto. Doe de diagnose stekker open. Zitten er geen contactpunten bij de TEN&FEN-aansluiting. Da's dus al het antwoord lijkt me zo: deze auto kan niet met lampje worden uitgelezen.

Reden dat ik twijfelde is mijn Haynes manual. Daarin staat dat eind 1996 (dus gedurende GE-serie idd) de 626 is overgegaan van OBD-I naar OBD-II. En die OBD-II diagnose-aansluiting zou onder het stuur vlak bij zekeringenkastje zitten. Nu kwam ik onder het stuur geen diagnose aansluiting tegen. Wel kwam ik een diagnose aansluiting tegen onder de motorkap die leek op de in Haynes beschreven OBD-I aansluiting, dus toen wist ik het niet meer!

Dus helaas, voor foutcodes toch naar de garage...

In elk geval bedankt voor het meedenken!

Gr,
Kasper

VG392 (0), 18 jaar geleden

Wat voor gasinstallatie zit er in jouw Mazda.
Als dit een Koltec of Necam is heb ik een handleiding voor het uitlezen hiervan.

Gr. Kees

kasperht (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor je reactie, Kees.

Het is een Vialle LPi-installatie. Uitlezen ging mij vooral om de centrale ECU, niet zozeer de LPG aansturingsmodule...

kasperht (0), 16 jaar geleden

Om nog even een oude koe uit de sloot te halen.
Mijn mazda loopt niet mooi stationair en nu verdenk ik de EGR hiervan (stappenmotor/gasklep schoon, ontsteking vernieuwd, stat. toerental afgesteld). Nu was ik bij de Mazda-dealer, en die zegt dat bij de 98 626 geen ECU foutcodes uit te lezen zijn en via de diagnosestekker enkel foutcodes uit ABS/airbag uitgelezen kan worden. Klopt dit, want ik vind dat zo raar voor een auto uit 98...

Jack T (0) PRO, 16 jaar geleden

Hoi Kasper, foutcodes uitlezen bij een mazda gaat al vanaf pakweg +/- globaal 1987!!!

Gr. Jack

kasperht (0), 16 jaar geleden

Hé Jack, terug van vakantie? ;)

Bedankt voor je antwoord, kon me al niet voorstellen dat ze geen foutcodes konden uitlezen. Dan maar bij een andere dealer op bezoek...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.