Mazda 626: voorschakelweerstand kachel

Bouwjaar: 2006

De aanjager deed het niet meer op stand 1, 2 en 3. De voorschakelweerstand had het begeven. Toen ik deze had uitgebouw en schoongemaakt zag ik een klein vlakje waar geen beschermlaag over zat maar wel een zwart kadertje. Het printspoor wat hierdoor liep was doorgebrand en de oorzaak van de ellende.

Ik heb het betreffende printpoortje schoongemaakt en er een draadbrug over gesoldeerd en alles werkt weer naar behoren.

Op het voorschakelweerstand stond "Do not repair".

Heeft iemand een idee waarom ik dit niet zou repareren??? Ikzelf zou niet weten waarom er dit zekering-achtige geval in zou moeten zitten. De kachel is immers net zoals de rest al afgezekerd.

Eric

Eric2728

Geplaatst door Eric2728 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Het kan een temperatuur gevoelige weerstand geweest zijn die brand door als de stroom door de weerstand te hoog word bv. als de venti.motor te zwaar draait.

Jack T (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Eric

check ook even de interieurfilter indien aanwezig. Bij een verstopte filter heb je weinig luchtdoorstroming waardoor de voorschakelweerstand niet genoeg gekoeld wordt.

Eric2728 (0), 18 jaar geleden

Luchtfilter heb ik vervangen het was behoorlijk vuil. De weerstand heb ik tegen het advies van de leverancier in gerepareerd. Kosten van de weerstand was +/- 60Euro. Druppel tin op laten vallen. Alles werkt weer als vanouds.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.