Mazda Mx5: US version: Airco bijvullen kan niet meer. Wat nu?

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

De originele airco van mijn Miata (miles-versie, import uit de US) kan niet meer bijgevuld worden, omdat de vulling tegenwoordig verboden zou zijn. Enige optie zou de installatie van een nieuwe airco zijn. Prijzige optie dus. Wie is dit ook wel eens tegengekomen en hoe is het opgelost? Is het inderdaad zo dat deze airco niet meer bijgevuld kan worden?

Edgar2522

Geplaatst door Edgar2522 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda MX-5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

viano (0) PRO, 13 jaar geleden

kan wel installatie laten retro fitten.

Pascal Limpens (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=viano]kan wel installatie laten retro fitten.[/quote]
Sluit ik me bij aan, retrofit is de enige goede optie.

Succes, Pascal

Nico8119 (0), 13 jaar geleden

De simpelste oplossing is een hervulset in de VS bestellen.

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

het probleem zal zijn aangezien de leeftijd dat hij wel ergens zal lekken dan vul je hem en na een tijd is ie weer leeg,heb ik zo vaak meegemaakt met amerikanen, en vroeger was dat geen probleem dan repareerde je je keerring of net wat er lekte en ging je weer bijvullen,er waren wel een paar adresjes die deze flessen in huis hadden ,echter nu dit een verboden goedje is geworden zal er misschien wel iemand zijn die dit spul nog heeft maar als hij over een tijd weer leeg is houd het toch 'n keer op,je kunt je airco laten aanpassen kost wel wat ,maar ik deed hier niks aan en ramen open dit wordt een duur grpaje voor die paar weken dat het hier warm is

Nico8119 (0), 13 jaar geleden

Als de airco echt lek is, dan is repareren natuurlijk een must. Anders kun je het koelmiddel net zo goed direct uit de fles in de atmosfeer spuiten.

Edgar2522 (0), 13 jaar geleden

Dank voor jullie reactie.

Voor de duidelijkheid, de airco is naar mijn weten niet lek maar koelt matig aangezien er jaren geen onderhoud aan gepleegd is. Wellicht werkt het bij de Miata anders, maar bij moderne aircos wordt het systeem volgens mij dan bijgevuld en op druk gebracht om dit te herstellen.
Natuurlijk is een airco, voor een cabrio, niet echt essentieel. Ik wil de wagen echter wel zo veel mogelijk in originele glorie en werkend houden.

Is retro fitten een mooie uitdrukking voor "nieuwe installatie laten inbouwen"? Da's een prijzig grapje geloof ik?

Is het vulmiddel wel legaal in de VS verkrijgbaar?

TheoStek (0) PRO, 13 jaar geleden

r12 mag ook niet meer gebruikt worden in de VS, vorig jaar september hebben ze twee man opgepakt die illegaal R12 uit Venezuela de VS binnen hadden gebracht.
De R12 was afkomstig uit industriële koel installatie's die omgebouwd moesten worden, ze werden betrapt bij het vullen naar kleinere cilinders en illegale handel/verkoop! ze zitten in de bak voor een paar jaar.
Ook al zou het legaal zijn in de VS, in heel Europa geld een verbod op verkoop/gebruik of enige handel in R12.

Retro-fitten is de huidige installatie ombouwen, er worden twe nieuwe servie koppelingen gemonteerd op de bestaande, filter/droger vervangen, retrofit olie enz, zodat het systeem kan wekren op R 134A.

Edgar2522 (0), 13 jaar geleden

[quote=TheoStek]r12 mag ook niet meer gebruikt worden in de VS, vorig jaar september hebben ze twee man opgepakt die illegaal R12 uit Venezuela de VS binnen hadden gebracht.
De R12 was afkomstig uit industriële koel installatie's die omgebouwd moesten worden, ze werden betrapt bij het vullen naar kleinere cilinders en illegale handel/verkoop! ze zitten in de bak voor een paar jaar.
Ook al zou het legaal zijn in de VS, in heel Europa geld een verbod op verkoop/gebruik of enige handel in R12.

Retro-fitten is de huidige installatie ombouwen, er worden twe nieuwe servie koppelingen gemonteerd op de bestaande, filter/droger vervangen, retrofit olie enz, zodat het systeem kan wekren op R 134A.[/quote]
Theo,
Heb jij enige indicatie van de kosten van een dergelijke operatie?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda MX-5 of stel zelf een nieuwe vraag.