Mazda 323f: weinig vermogen 323 ditd 2002

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 ditd

Hallo mede mazda'ers,

Ik zit dus met het volgende probleem: Mijn mazda mist enorm veel vermogen. Bij wegrijden in de eerste versnelling doet hij voor de 2300 toeren niet veel en bij 2500 toeren voel je even de turbo bij komen tot + - 3000 toeren. IK heb ook nog nooit een zwarte pluim uit de uitlaat gezien bij stevig doortrekken. Hij start altijd meteen warm of koud. Het verbruik is 1 op 17. En op de snelweg komt hij niet boven de 150 km per uur. Duurt ook enorm lang voordat hij er is. Heb nog geen een keer een lampje zien branden. Naar mijn mening krijgt hij te weinig brandstof.

Alvast bedankt voor jullie hulp.

Vriendelijke groeten,

Jurgen

chima1306

Geplaatst door chima1306 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Nico8119 (0), 16 jaar geleden

Hoeveel km op de teller? Is dit probleem plotseling ontstaan of geleidelijk? Misschien is de katalysator / einddemper verstopt waardoor de uitlaatgassen niet goed weg kunnen en de turbo haast niet op gang komt. Of anders een probleem met de turbo zelf.
Ik heb zelf een ouder model uit '99 en bij mijn auto wordt de brandstoftoevoer door de computer gemaximaliseerd aan de hand van de turbodruk. Op een gegeven moment merk je dat het gaspedaal nog dieper intrappen geen enkel effect heeft.

chima1306 (0), 16 jaar geleden

Nico bedankt voor je reactie. Er staat 250k km op. En nu je het zegt het is geleidelijk gekomen. Hoe zou ik op een makkelijke manier de uitlaat kunnen controleren? Kan moeilijk alles zomaar gaan vervangen. Alvast bedankt.

Nico8119 (0), 16 jaar geleden

Je zou kunnen controleren of de turbo nog goed kan ronddraaien (daar schijn je van onderaf bij te kunnen komen door het voorste gedeelte van de uitlaat los te halen) en of de variabele schoepen het nog goed doen (ik neem aan dat je een turbo met variabele geometrie hebt). Ik weet niet of het verstandig is om zonder uitlaat te gaan rijden, maar daarmee zou je de uitlaat kunnen uitsluiten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.