Mercedes-Benz E-Klasse: 300 CE met enorme benzine stank in de auto

Bouwjaar: 1992

Ik heb sinds kort een enorme benzine stank in mijn auto en ben er al een paar keer mee bezig geweest maar kan het euvel niet vinden.
De vorige eigenaar van mijn mb heeft al eens een klein 2 mm gaatje in de tankdop geboord. opzig niet zo'n ramp maar alles wat ik er meer dan 30 liter bezine ingooide dat kwam via dat kleine gaatje naar buiten stromen bij bv. rotondes..Nou heb ik vorige week op de sloop een tankdop geregeld zonder gaatje, met als gevolg dat nu de auto enorm naar bezine stinkt. de stank komt volgens mij van achter uit de koffer ruimte, maar daar is weinig lekkage te vinden..Mijn vraag is dan ook, is dit een bekend iets of heeft het te maken met de beluchting van de tank...? ik ben ten einde raad en alle reacties zijn dan ook van harte welkom.

M.v.g. Maarten

Maarten6776

Geplaatst door Maarten6776 , lid sinds 16 jaar geleden

3 Reacties

izzi PRO, 16 jaar geleden

waarschijnlijk de beluchting van de tank verstopt

Maarten6776, 16 jaar geleden

bedankt voor je reactie maar heb je ook enig idee waar ik de beluchting van de tank vinden kan ...???

m.v.g. Maarten

mr-moh PRO, 16 jaar geleden

De tank beluchting geschiedt door de regeneratie ventiel en temp.schakelaar op de cilinderkop. Deze kan je herkennen aan de twee vacuum-slangen die op de temp.schakelaar zit.Deze lopen naar de regeneratie-ventiel en daar vandaan naar de benzine tank, check deze vacuum-slangen op lekkage en goeie doorstroming, er loopt als het goed is ook vacuum-slangen naar de binnenkant van je linker voorwiel, en volgens mij zit daar ook de koolstof-filter element, check ook deze, veel succes MVG.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.