Mercedes-Benz E-Klasse: aankoopadvies

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3.2 cdi

wil mijn bmw inruilen tegen MB 320 cdi combi 1999. zijn er "standaard" punten waar ik op moet letten ? heb geen ervaringen met MB. bedankt !

TJOO

Geplaatst door TJOO (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

roest....vooral bij de achterschermen..

Treb (0), 16 jaar geleden

Moi,
Bovenste schroefveerkoker, voorzijde aan binnenscherm:
Scheurvorming en roestschade LV en RV van de bovenste schroefveerkokerbevestiging aan het binnenscherm.
Onderste fuseekogels aan voorzijde. (autoadviezen.nl)
ANWB-aankoopkeuring laten doen. (Relatief kleine uitgave. De enige spijt die je hiervan kunt krijgen is, als je hem niet hebt laten uitvoeren en er komt onverwacht 'iets onder vandaan".)
Geen A8?
Succes,
Bert

TJOO (0), 16 jaar geleden

@ Arie549: dan kje voor de tip.

@ Treb : Ik wilde inderdaad al via een dealer of anwb een aankoop test laten doen. bedankt voor de tips.

Nee, geen a8 (scherp !!) iedereen heeft het me afgeraden, terwijl ik het een dijk van een auto vind. Het risico is vrji fors met een dergelijke auto op die leeftijd, maar je je wilt wel iets aparts zodat je niet in de massa opgaat tussen de opels en renaults....
Ook MB heeft zijn zwakke plekken en rijdt niet goedkoop, maar ja de diesel waarin ik nu rij kost niet veel minder.
Wat kan een mens druk zijn met een auto !!!

Treb (0), 16 jaar geleden

[quote=TJOO]Wat kan een mens druk zijn met een auto !!![/quote]
Ja, heerlijk.

(Is natuurlijk persoonlijk: een 607?)

TJOO (0), 16 jaar geleden

[quote=Treb][quote=TJOO]Wat kan een mens druk zijn met een auto !!![/quote]
Ja, heerlijk.

(Is natuurlijk persoonlijk: een 607?)[/quote]
inderdaad, maar ik heb (inderdaad persoonlijk, maar ook nog niet naar gekeken) niet zoveel met de franzosen.... ik zal eens op internet kijken of dat wat voor me is.... thx

NL10 (0), 16 jaar geleden

er gaat niets boven een Benz! super rij comfort, grote auto, en qua onderdelen en verbruik zeker niet duur. alleen reparaties uitgevoerd bij Mercedes zelf zijn prijzig.

Punten waar je zeker op moet letten, werden hierboven al genoemd: Roest!!

open alle deuren en kijk aan de bovenkant van de deuren onder de rubbers, als ergens roestvorming begint is het daar wel. verdere aandachtspunten voor roest: Achterklep rondom het slot, rondom de knipperlichten aan de voorkant van de auto, en zeker onder de motorkap de (Vorderachstraeger) de Vooras constructie (de balk waaraan de voorste as is gemonteerd).

Kijk beter naar een Mercedes E klasse (model W210) van nog geen 8 jaar oud, en regelmatige inspectie bij Mercedes zelf, waarvan de laatste maximaal 1-2 jaar geleden is. daarop zit namelijk (hier in duitsland tenminste zeker wel) een garantie van precies 8 jaar op alle mogelijke vormen van roest (van binnen naar buiten) dus steenslag etc geldt niet) en een garantie van 10 jaar op zekerheids relevante onderdelen, zoals de asdrager en de veerophanging/bevestiging (Federaufnahme). is de auto dus ouder als 8 jaar vervalt alle garantie.

ook mijn auto was een tijd geleden betroffen van roest, en bij Mercedes is alles geheel gratis en perfect vervangen!! en dit alles zonder enig probleem of gedoe vanuit de dealer. sterker nog, ik werd door hun erop gewezen, echt super service!!! denk dat Mercedes Nederland dezelfde service verleend als in Duitsland.

het is maar een tip, maar kan je veel geld en ergernissen besparen.

Groeten Timo

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=NL10]er gaat niets boven een Benz! super[/quote]
nou!! indien ik mercedes wil rijden bel ik wel een [color=red]TAXI[/color] [url=http://imageshack.us][img]http://img265.imageshack.us/img265/5218/...[/img][/url]

sytze (0) PRO, 16 jaar geleden

Jullie hebben het dan wel over roest, maar er kunnen nog al wat dingen aan de hand zijn met zo'n ding......
Wat dacht je van een versleten stuurhuis? En de niveau regeling? Ook brandstof lekkage aan de pomp zijn veel voorkomend, als ze nog beschikken over een brandstofpomp. Drama's beleef je als de verstuivers eruit moeten omdat ze vreselijk vast kunnen zitten. Veren zijn vaak gebroken en stoelen zijn net trampolines......
Verder niks mis mee, maar let er op als je eentje aanschaft. Ze zijn nou niet direct probleemloos te noemen.
Zijn sterk genoeg om een dikke tabbert te trekken als ie maar goed is en zijn onderhoud gehad heeft.

Sytze

NL10 (0), 16 jaar geleden

@ Sytze: dat klopt natuurlijk. zoals ik al schreef, zoek een Mercedes die regelmatige inspectie/onderhoud heeft gehad bij de Mercedes garage. dan kun je er bijna zeker vanuit gaan, dat ie in orde is.

verder is het natuurlijk nooit verkeerd om tijdens een proefrit een ander garage/keurbedrijf aan te gaan, om de auto (door een onafhankelijk bedrijf) te laten inspecteren, mocht je daar zelf niet zoveel verstand van hebben.

Hans4040 (310) PRO, 16 jaar geleden

de vraagsteller wil z`n BMW inruilen voor een Mercedes..........
Nou wordt die Mercedes aan alle kanten afgekraakt.
Is die BMW zoveel beter dan?????????????????????
Ik denk dat onderhoud voor ALLE auto`s geldt, of heb ik het mis?

mvg,
Hans.

sytze (0) PRO, 16 jaar geleden

Nee BMW is niet beter. Alleen heeft dit type, en dan ook nog in combinatie met een cdi wel kans om enige maleur. Vergeet niet Hans, er worden me dagelijks van deze dingen aangeboden en daar zit heel enkel wel es een goeie bij. De rest zijn allemaal afgetrapte hokken die wel kilometers hebben maar geen onderhoud. Als topicstarter dan zo'n ding koopt is ie mooi in de prijzen natuurlijk. Ogen openhouden is mijn advies in deze. Staar je niet blind op het feit dat het een Benz is........

Hans4040 (310) PRO, 16 jaar geleden

Sytze, dat weet ik wel, maar elke auto heeft onderhoud nodig.
je hebt gelijk wat betreft de grotere Benzen, die worden vaak gebruikt als werkpaard en vaak doet het er niet toe hoe zo`n ding er uit ziet.
Maar het kan ook anders, je hebt mijn C`tje gezien van `96.
Dat er wat stuk gaat is logies, anders zou een auto tot in de eeuwigheid meegaan.
Goed weekend,

mvg,
Hans.

sytze (0) PRO, 16 jaar geleden

Ceetjes zijn vaak beter dan die dikke dingen....die worden nog gekoesterd en geld in de bek gegeven voor onderhoud. En op een E zit nogal veel spul dus heb je meer kans dat er iets stuk gaat. Het is fragieler dan zo'n Ceetje als die van jou.
Ook fijn weekend vanaf hier...

Sytze

paulmichiel (0) PRO, 16 jaar geleden

Ook Ceetjes willen aardig roesten................(hoe is het afgelopen Sytze????????)

sytze (0) PRO, 16 jaar geleden

We zijn eruit gekomen dankzij jou hulp, bedankt nog!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.