Mercedes-Benz 200: aanslaan ventilator

Bouwjaar: 1982, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2-liter

Hallo,

Ik heb een mercedes 200 (W123) uit 1982.
Op vakantie als ik in de file stond, liep de temperatuur van de motor langzaam op. Ik hoorde de ventilator echter niet aanslaan. Op de temperatuurmeter op het dashboard staat 80 graden, dan een streepje met geen graden erbij (ik denk dat dat 100 graden moet zijn ??) en dan en streepje met gecombineerd wit en rood bij 120 graden. De temperatuur liep soms op tot iets boven het streepje zonder graden (dus 100 graden denk ik) en nog steeds hoorde ik de ventilator niet aanslaan. Bij hoeveel graden moet normaal gesproken de ventilator (visko koppeling) aanslaan ? Ik durf hem niet hoger op te laten lopen dan die 100 graden omdat ik bang ben dat mijn koppakking verbrandt maar misschien slaat de ventilator wel aan als hij b.v. tot 110 graden oploopt ?

Groetjes,
Hans

hans van gestel

Geplaatst door hans van gestel (60) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

gust19 (0), 14 jaar geleden

Ik geloof dat een MB W123 uit 82 geen visco koppeling heeft.
Maar is het radiatorraam wel helemaal schoon of de doorstroming niet zo goed meer?
Ge kunt wel ingeval van nood de verwarming helemaal open zetten en de blazers in de hoogste stand en natuurlijk de ramen open als het te warm is.

hans van gestel (60), 14 jaar geleden

Heeft wel een visko-koppeling en radiator is nieuw.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 200 of stel zelf een nieuwe vraag.