Mercedes-Benz 250d: abs lampje brand af en toe

Bouwjaar: 1989

ik heb 325 duizend km op de teller. Af en toe gaat de abs lamp aan en uit.Als ik op eerste versnelling rij en mijn koppelingspedaal induw en dan op de rem dan tikt de rempedaal anders niet.Wat kan de oorzaak zijn ?

erhan

Geplaatst door erhan (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 250? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

arnold690 (0) PRO, 19 jaar geleden

ABS sensor vuil of stuk..

erhan (0), 19 jaar geleden

zijn het de voorste of achterste sensoren.Hoe kan ik die zuiver maken?Hoe moet ik weten of die stuk zijn(kan ik die nameten.)

arnold690 (0) PRO, 19 jaar geleden

kan uitgelezen worden maar je kunt ze eerst proberen schoon te maken[remreiniger en metaalspons]

erhan (0), 19 jaar geleden

Ik heb vandaag de voorste uitgehaald en inderdaad ze waren vuil,opgepoets met remreiniger.Nu brand er geen lamp meer en de rem doet het goed.Ik hoop dat het zo blijt.
Bedankt Arnold.

erhan (0), 19 jaar geleden

Arnold ik hoor een geluid van linker achterwiel,deze is hoorbaar tot 60-70 kmh en daarna valt die weg,als ik mijn voet van de gaspedaal wegtrekt hoor ik een geklop.zou het van de cardanas zijn of steekassen.Kunt ge me hiermee verder helpen.

arnold690 (0) PRO, 19 jaar geleden

Fors aan de [steek[assen trekken of er speling op zit

erhan (0), 19 jaar geleden

arnold,
Ik heb vandaag gezien dat er speling is op de voorste rubber vzn de cardanas,(rubber direct na de versnellingsbak)deze heeft metalen bussen waar de bouten ingeschroefd zijn, als ik de cardan draaie da zie ik dat de bussen speling hebben tov de rubber waardoor de rubber speling heeft omdzt deze niet goed vast is aan de cardanas(zou misschien hierdoor die geluid uitkomen?). de rubber kost origineel bij mercedes 165 e inc btw.Ik heb de prijs gevraagd niet origineel 85e btw inc.
wat moet ik doen?Weet jij missschien welke merk de rubbers bij mercedes zijn?

arnold690 (0) PRO, 19 jaar geleden

Niet origineel monteren want dat is meestal van dezelfde fabrikant..

erhan (0), 19 jaar geleden

arnold,
Ik ga volgende week de rubber halen en monteren ,moet ik op bepaalde zaken opletten bij montage?

erhan (0), 19 jaar geleden

beste arnold,
Ik heb de rubber gekocht met merk febi bilstein aan 85 e (de verkoper zegt dat het de originele is)en het gemonteerd geen geklop meer als je de gas loslaat maar ik hoor nog altijs zingend geluid van achter.

willemsen12141 (0), 19 jaar geleden

Dat is waarschijnlijk je cardan,soms kan je het oplossen door nieuwe iets dikkere olie met teflon toe te voegen,is dus gewoon slijtage.Het kan ook een van je wiellagers zijn maar dan hoor je het meer als je door een linkse of rechtse bocht rijd.Maar is het niet frans bauer die op je achterbank is gekropen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 250 of stel zelf een nieuwe vraag.