Mercedes-Benz 250d: automaatbak olie peilen

Bouwjaar: 1990

hoi,pas geleden ben ik in het bezit van een mb 250d automaat,nu heb ik gehoord dat de olie van de automaat af en toe ververst moet worden: mijn vraag waar kan ik het pijlen en welke olie moet erin graag jullie hulp! alvast bedankt.

merc250d

Geplaatst door merc250d (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 250? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Rene9571 (0), 19 jaar geleden

Hallo Arie,bij het uitlaatspruitstuk van cilinder nr.6 zit een peilstok.Bij koude motor moet het peil aan het MINIMUM staan. Als je de olie gaat verversen vervang dan ook de filter en de pakking van de deksel. Niet vergeten de koppelomvormer ook leeg te maken. gr. Rene

jogr63 (0), 19 jaar geleden

Ik zou hem maar bij cilinder nr.5 zoeken anders vind hij hem nooit Renee, 250D ! =;-) En bij koude motor / bak het peil een cm onder het minimum anders komt het peil als hij warm is te hoog. Olie ATF 2 dexron

Rene9571 (0), 19 jaar geleden

Beter opgelet dan ik !! Indetdaad bij de vijfde cilinder. Voor de rest heb ik een andere mening.

gr. Rene

izzi (0) PRO, 19 jaar geleden

altijd peilen bij draaiende motor ..

merc250d (0), 19 jaar geleden

ja bedankt jongens ik heb het gevonden

wqjk45 (0), 19 jaar geleden

Hallo! Wel peilen zoals het moet. De versnellingsbak op bedrijfstemperatuur, en dan schakelen van D, naar R en zo een paar keer. Vervolgens met draaiende motor in de P peilen. En dan natuurlijk MAX.

flow (0), 17 jaar geleden

Niet alleen maar Den R maar alle gangen dus ,zodat de olie overal gekomen is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 250 of stel zelf een nieuwe vraag.