Mercedes-Benz 250d: automaatbak olie cotroleren

Bouwjaar: 1990

hallo, mijn vraag is waar ik het peil kan controleren van de olie in de automaat en welke olie ik er evt. bij moet vullen??
alvast bedankt!

merc250d

Geplaatst door merc250d (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 250? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

cdh (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoi.... er zit geen peilstok in de automaatbak. Je hebt een speciale peilstok nodig,en dan moet je peilen met warme draaiende motor met de bak in de "p" stand. er moet in die bak speciale mercedes-benz atf olie.

Edwin500sl (0), 19 jaar geleden

Als je een peilstok hebt, is het er 1 met een rode dop en zit aan de passagierskant thv de voorruit.
Let op: olie peilen met warme en DRAAIENDE motor!
Klinkt gek, maar moet zo volgens dealer...

mvg
Edwin

Tjepf (0), 19 jaar geleden

De wagen moet vlak staan, de olie temperatuur moet 80 graden zijn. Zeker in de winter is dat meer dan een blokje om. Schakel alle standen van de pook in, wacht 5 seconden in elke stand. Zet de bak in N en trek de handrem aan. Meet nu binnen 1 minuut het olie peil. Onder de rode dop zit een borgclip deze scharnierd naar voren. Wees heel voorzichtig met vuil, water en pluizen. Automaten zijn daar erg gevoelig voor. Te hoog peil is net zo schadelijk als te laag. Als er meer dan Max in zit, dan moet dat er uit gezogen worden. Het verschil tussen Min en Max is maar 200 ml. Automaten verbruiken geen olie. Als er iets bij moet is hij niet goed gevuld of lek.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 250 of stel zelf een nieuwe vraag.