Mercedes-Benz E290 TD: acceleert op half vermogen

Bouwjaar: 1998

Volgend probleem: in de beginperiode (5 jaar geleden) kregen we op het dashbord telkens de foutmelding: EPC MOTORMANAGMENT telkens het alarm afging (door een deur te laten open staan, ...) .

De auto acceleerde ook niet meer toen. Met stil leggen en opnieuw starten was het probleem over. Echter nu niet meer.Onze auto acceleert tegenwoordig CONSTANT op half vermogen.

Zijn toeren haalt hij wel nog (tot 4000) maar acceleren zit er niet in. 0 tot 100 gebeurt in 20 seconden.Heel zelden gaat hij wel nog lekker.Tegenwoordig krijgen we deze foutmelding van EPC motormanagment niet meer.Aangezien de auto zelden snelwegen doet laten we het probleem ondertussen al een paar jaar aanslepen....We hebben momenteel 230.000 km.iemand een idee ?

koenvd

Geplaatst door koenvd , lid sinds 17 jaar geleden

3 Reacties

arnold690 PRO, 17 jaar geleden

Uitlaat goed! doorspoelen[kat gedeelte]met water,lukt t niet weet ik nog wel wat maar dit t goedkoopste en meest waarschijnlijke..

Roy10511 PRO, 17 jaar geleden

Controleer het vacuumsysteem van de egr klep!! Vacuumpotjes gaan kapot!!

mercol, 17 jaar geleden

hallo het kan zijn dat als hij dat heeft het electromotertje onder het inlaatspruitstuk niet meer goed terug komt of blijft hangen of los zit dan loopt hij namelijk ook op noodloop kan je alleen van onder de auto zien

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.