Mercedes-Benz 320: bij 3000 toeren gaat de motor op 3 cijlinders lopen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 6 cijlinder

ik ben al een paar dagen bezig met een ml 320 . als je er rustig mee rijd gaat het prima tot dat je de 3000 toeren berijkt . meteen daarna gaat hij in een soort noodloop (cijl 2 3 en 5 vallen dan weg). als je dan even het kontact uit doet kan je weer normaal wegrijden. ik werk met een universeel uitleesapp van goodman en krijg de volgende foutcode 2050 verbranding uitval. 2052 uitval cijl 5. 2054
uitval cijl 2. 2054 uitval cijl 3 . CO + lambda beide goed.
ik heb bij parameter alle vier de lambdasensoren bekeken (lijkt goed)
waarde LMM veranderd wel bij gas geven maar ik weet niet wat de juiste waarde moet zijn. bougies vernieuwd 12 stuks. ik heb een paar bobines verwisseld maar blijft de zelfde cijlinders uitschakelen.
wie kan mij helpen? gr zegert

zegert

Geplaatst door zegert (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 320? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

IWvan (0) PRO, 16 jaar geleden

LMM defect is het meest waarschijnlijke.

mbslkfreak (0), 16 jaar geleden

lmm defect, dezelfde problemen heb ik ook gehad en na het vervangen van de lmm was het probleem verholpen.

zegert (0) PRO, 16 jaar geleden

nee mannen lmm vervangen (kost 310 euro) maar geen resultaat. ik ga morgen nog wel de bedrading van de lmm kontroleren. gr zegert

zegert (0) PRO, 16 jaar geleden

wat ook opvalt dat de auto slecht gaat schakelen (mischien komt dat omdat hij geen vermogen heeft) kan de juiste versnelling niet vinden.???????

MB (0) PRO, 16 jaar geleden

Heb je wel origineel gebruikt?
Controleer ook even de stekker verbinding van de lambdasondes die onder de auto zitten, een keer meegemaakt dat er in een water in was gelopen en allemaal aanslag erop.

zegert (0) PRO, 16 jaar geleden

ja ik heb zeker originele onderdelen gebruikt maar er zit ook nog lpg in deze auto.
ik heb de klant geadviseerd om de auto bij mercedes te laten maken.
de auto is opgehaald en hoe het verder gaat weet ik niet. in ieder geval bedankt voor gedane moeite.gr zegert

zegert (0) PRO, 16 jaar geleden

sorry beeje laat maar de klant heeft de auto inderdaad bij mercedes benz gebracht en deze hebben de auto ook niet kunnen repareren.
uiteindelijk is de auto bij jaap pul in urk gekomen en deze heeft de auto gerepareerd. de linker katalysator (1e) was stuk. en heeft de 2e verstopt.
zoekplaatje!!! maar nogmaals bedankt . gr zegert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 320 of stel zelf een nieuwe vraag.