Mercedes-Benz 316 CDI: Bij verwarming ebenspacher

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2700, Vermogen (kw): 115

Op de Mercedes sprinter 316 cdi van 2004 heeft standaard een hulpverwarming op de motor die bij + 5 graden ingeschakeld kan worden. De inschakeling vind plaats via een temperatuurzender ergens in de bus, is er iemand die weet waar zich de zender bevindt. Deze wil ik doorverbinden om de kachel te testen
Anders moet ik wachten op kouder weer en het nog buiten doen ook.
Mvg Hans Grabandt

gaggie

Geplaatst door gaggie (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Sprinter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1425) PRO, 6 jaar geleden

Verwarmd hij alleen het koelwater van de motor of verwarmd hij de ruimte ?
Welk type kachel zit er in ?

PeterK011 (5), 6 jaar geleden

bij CDI normaal gezien Webasto bijverwarming , slaat aan als de buitentemperatuur minder dan 8° is . Zit de temperatuursensor niet in de voorbumper ? Bij personenwagens zit hij toch daar.De Webasto slaat terug uit van zodra de koelwatertemperatuur meer dan 70° bereikt heeft. Er is ook een schakelaar aanwezig waarbij je hem manueel kan uitschakelen.

gaggie (0), 6 jaar geleden

Sorry voor de late reactie, de kachel verwarmt het koelwater

hellbat (0) PRO, 6 jaar geleden

waarschijnlijk dus een Eberspacher D5W of D7W ofzo. deze hebben de onhebbelijke eigenschap dat de ventilator kan vastlopen. Uitlezen geeft uitkomst. Met een tussenstekker is dit door een kachelspecialist zo te doen. Tevens kan hij dan de kachel starten voor diagnosedoeleinden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.