Mercedes-Benz 0: Bijstellen tijdklok MB Sprinter

Bouwjaar: 2006

Mijn camper op basis van MB Sprinter 416 heeft een tachograaf. Daarom kan ik de tijdklok niet bijstellen. Weet iemand een manier, of is dat een truc waarvoor ik naar de garage moet (zomertijd, wintertijd)?

Marcel6989

Geplaatst door Marcel6989 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

Roelof (0) PRO, 17 jaar geleden

Goedemorgen DE,

Klok kun je bijstellen via de tacho.
Dus de klok van de tacho juist instellen en de klok van de auto neemt het over.

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

heb je er een tacho inzitten met een lade ??? zoals een cd-speler, dan moet je na hetr instellen van de juiste tijd alletwee de schijven eruitpakken en de ladfe dichtdoen, op deze manier zet de schijfnok zich op tijd, anders krijg je een foutmelding op je instrumentenmpaneel.

succes Marcel

bedenk me net dat MB de tacho in het instrumentenpaneel heeft zitten, verwijder dus de schijvenvoordat je de tijd instelt, principe blijft hetzelfde.

groeten marcel

Marcel6989 (0), 17 jaar geleden

Hartelijk dank voor jullie tips. Hier was ik zelf nooit opgekomen. Ga er deze week mee aan de slag.
Groeten,
Marcel

Marcel6989 (0), 17 jaar geleden

Helaas, wat ik ook doe, ik kan via de tacho de tijdklok niet bijstellen. Kienzle geeft geen foutmelding. Alle schijven verwijderd, maar ik kom met geen mogelijkheid in het menu waarin ik de tijd - met de + en de - - kan bijstellen. Heeft iemand nog een idee? Ik hoor het graag.
Groeten,
Marcel6989

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

als ik me niet vergis, contact uit, tijd instellen, contact aan, nok komt op tijd, en display neemt tijd over.

is alweer een tijdje geleden, maar zoiets moet het zijn.

groeten Marcel

Marcel6989 (0), 17 jaar geleden

Al jullie goede raad opgevolgd, maar het resultaat blijft nihil. Geen beweging te krijgen in 1. de klok van de tacho en 2. de klok op het dashboard. Wie weet nog wat?
Groeten,
Marcel6989

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

heb je er een radio met navigatie inzitten ???, zoeen die de tijd rechtsreeks van de sateliet afpakt ???, dankan het zijn dat deze de oorzaak is en moet je dus eerst de radio op tijd zetten, dan neemt de gewone klok het over.

Groeten Marcel.

Marcel6989 (0), 17 jaar geleden

Nee, geen radio met navigatie. Is het niet zo, bedenk ik me, dat je de klok van het dashboard en de tacho niet KUNT veranderen, omdat anders gesjoemel met de tacho mogelijk is? Of denk ik te moeilijk?
Groeten,
Marcel6989

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

nee, tacho moet je ten alle tijden op tijd kunnen zetten, ik ben 5 jaar chauffeur geweest, en ALLE tacho's kun je op tijd zetten.

Er zijn echter wel wat speciale types, zoals bij jou, en die ladesystemen, die ietwat geavanceerder zijn, hier moet je de schijf uithalen om fraude te beperken.

Het moet mogelijk zijn, echtwaar, en anders iemand die bij VW werkt, de sprinter/transporters hebben hetzelfde dashboard, en dus waarschijnlijk ook dezelfed tacho.

Groeten Marcel

Bril (0) PRO, 17 jaar geleden

Wat je kan doen is contact aan tacho open maken allen 2 de schijven er uit nemen laden dicht doen met de toetsen op het front de tijd goed zetten uit het menu van de tijd gaan slede open maken en daarna zonder schijven nog een keer dicht doen.Vervogens moet je een geluid horen van een snel draaiend uurwerk als dat klaar is moet de tijd goed staan zowel in je tacho als in je dashboard.plaats de tachograaf schijven weer in de tacho en alles is weer zoals het hoord te zijn.Mocht dit niet werken dan is volgens mij je tacho kapot.Bij verdere problemen kan je het best even bellen met VDO/Siemen in Amsterdam

Gr Dirk

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

hee, die dirk, deze mijnheer heeft geen lade-tacho, zoals je beschrijft, maar een af-fabriek sprinter tacho in het klokkenspel. deze slikt de schijven in en zet ze zelf op tijd. Ik weet wel welke hij bedoeld, en heb er zelf ook mee gereden, ik kan me alleen niet meer voor de geest halen hoe je die krengen op tijd moet zetten. Sterker nog, mijn vorige baas had een VW met zo'nzelfde dashboard, en hier heb ik regelmatig zomer en wintertijd opnieuw moeten instellen, maar vraag het me niet meer, ik weet dat het iets simpels was, met contact uit/aan, maar mijn geheugen laat me in de steek.


Waarschijnlijk kan de eerste de beste monteur van Merc hem dit zo vertellen.

Groeten Marcel

Bril (0) PRO, 17 jaar geleden

Dan heeft deze meneer dus een 1319 tachograaf.Ik ga morgen of overmorgen FF kijken of ik het uit kan zoeken voor hem
Gr Dirk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 0 of stel zelf een nieuwe vraag.