Mercedes-Benz S-Klasse 2001: Combi instrument - verlichting valt uit

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: M112 E32, Motorinhoud (cc): 3200, Vermogen (kw): 224

Hallo,

Tijdens een lange rit viel eerst de verlichting van het combi instrument uit, en 10 km verder waren de aanwijzers ook stilgevallen op hun positie (dus niet naar 0)... geen aanduiding van snelheid, brandstof, toerental, temperatuur... plus werkten ook de richtingaanwijzers niet meer. Op zekeringsschema gekeken en zekering 22 van 5 A zou defect zijn. Inderdaad, dus vervangen. Dan wel aanwijzers in combi instrument en richtingaanwijzers terug werkzaam, maar nog steeds geen verlichting. Amper 10 km verder zekering terug defect. Puur uit wanhoop een zekering van 7,5 A ingeplugd... en die houdt. Maar nog steeds geen verlichting in het instrument.
Iemand een idee waar ik verder moet zoeken ?

gommarus

Geplaatst door gommarus (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz S-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (290) PRO, 1 jaar geleden

Het is GEEN goed idee om zwaardere zekeringen te plaatsen, in verband met brandgevaar.

    Ik ben bij Mercedes in Cognac (Frankrijk) binnen geweest. Het probleem kon niet snel verholpen worden, maar men verzekerde mij dat er geen gevaar bestond met een zekering die iets zwaarder was. De terugrit naar België verliep zonder ergere problemen (door een externe GPS kon ik wel mijn snelheid zien).
    Bedankt voor je antwoord. - gommarus (0), 1 jaar geleden

gerrijnders (0) PRO, 1 jaar geleden

Klok is stuk a. C tronics kan het maken

    De auto is intussen bij Mercedes Mechelen onderzocht. Ook de ramen en de zetelverstelling waren uitgevallen. Het elektronisch systeem is helemaal uitgemeten en verschillende relais en zekeringen waren uitgevallen. Er moet een zware kortsluiting in het combi-instrument geweest zijn, die een hele ketting aan kortsluitingen veroorzaakt heeft. Alle defecten zijn hersteld en er is een vervang combi instrument ingebouwd en geprogrammeerd met de noodzakelijke gegevens. Voorlopig rijden we weer.
    Bedankt voor je antwoord. - gommarus (0), 1 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.