Mercedes-Benz 220: Cruisecontrol

Bouwjaar: 2001

Hallo allemaal,

Ik heb mercedes classic sport wagon 220 CDI. Nu wil ik graag cruisecontrol inbouwen. Bestaat er de mogelijkheid om alleen de handle te kopen en dat dan automatisch de cruisecontrol werkt? Of moet er echt een compleet systeem van bv VDO of John Gold geïnstalleerd worden? Bij de diesels van VW en Opel is het bekend dat alleen de handle verwisseld moet worden.

kuipe113

Geplaatst door kuipe113 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 220? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Hans4040 (370) PRO, 19 jaar geleden

Wat denk je zelf?
Ga nou eens na :
wat heeft het voor zin om in de fabriek die hendel weg te laten?

mvg,
Hans.

TonMB (0), 19 jaar geleden

Niet elke fabrikant hanteerd jouw ( en mijn ) logica Hans :-)
Bij een Omega 2.5TD zonder cruise control vervang je de hendel en je hebt cruise control

janus5151 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hans heb je al 899 berichtjes als deze gestuurd om leuk te zijn ?
bij mercedes zelf zijn er ook auto,s die volstaan met alleen een hendel en een varianten codering

IWvan (0) PRO, 19 jaar geleden

Even informeren bij de dealer!
Bij sommige mercedes modellen kan dit namelijk wel, hendel monteren en met de testkast aan het regelorgaan/voertuig bekent maken.

De logica van Hans volg ik niet, omdat het (juist)in de moderne autotechniek vaak om kleine verschillen gaat in voertuig specificaties en uitrustingsniveau's om auto's en type's prijs en marketing technisch te positioneren in de markt.
De regelorganen zijn vaak gelijk, alleen anders geprogrammeerd bij duurdere modeluitvoeringen, met andere woorden; je betaald dus in feite ook een deels voor een stukje software en de ontwikkelingskosten hiervan als je een duurdere uitvoering van het zelfde type auto koopt.

Hans4040 (370) PRO, 19 jaar geleden

Sorry hoor, Janus , leuk zijn betekend bij mij iets anders, maar het lijkt mij onzin om een auto met of zonder cruisecontrol uit te voeren en dat alleen maar te laten afhangen van 1 hendeltje.
Trouwens wel een duur hendeltje , ¤386,= want dat is de prijs die je extra betaald voor je cruise control.(op een nieuwe auto , wel te verstaan)

mvg,
Hans.

kuipe113 (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor de vele reacties maar het antwoord heb ik helaas nog niet.

kuipe113 (0), 19 jaar geleden

Inmiddels een cruise hendel besteld (2e hands 50euro)laat hem inbouwen door een mercedes garage specialist. Eens kijken wat het wordt ik hou jullie op de hoogte. Als iemand nog wat wat weet dan dan hoor ik graag van jullie. Gr. Robert

bbastiaans (0), 18 jaar geleden

Hoi Robert,

Hoe is het verlopen met je cruise control? Ik ben namelijk benieuwd omdat ikzelf een C220 diesel heb uit 1996 en ben het ook van plan, vandaar dat ik bij dit topic uitkwam.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 220 of stel zelf een nieuwe vraag.