Mercedes-Benz 190: Differentieel , ABS ,ASD

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Diesel

Goede avond , weer een resem nieuw probleempjes met mijn 190D

In de eerste plaats werkt mijn abs systeem niet meer . Er brandt geen controlelampje , noch bij contact aan noch tijdens het rijden . Mijn 4 wielen blokkeren wel als ik voluit rem en de wagen schuift over het wegdek , niet echt veilig dus . De zekeringen van het hoogspanningsrelais zijn nog heel . Kheb wel gemerkt dat mijn abs-blok koud stond , normaal dient die toch warm aan te voelen . Is er misschien nog ergens een relais of zekering die deze inschakelt ?


Verder zingt mijn differentieel lichtjes , ik weet niet of hier iets aan te doen is , het is bij 70 per uur in 4e versnelling duidelijk hoorbaar . Natuurlijk is zo een sperdifferentieel niet makkelijk te reviseren en heb ik nu ook geen tijd om dat te doen . Ik was enkel van plan om er eens andere olie op te doen . Nu was mijn vraag of het kwaad kan met een zingend differentieel verder rijden en of dit plots kan kapotdraaien ?


Groetjes

Pieter

Knapen

Geplaatst door Knapen (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 190? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

Met inpulsteller inpulsen op vragen -- volgens ASD -abs werkplaatsboek fouten repareren en terug resetten
Differenteel kogellagers vervangen --- op +/- 3 1/2 U als ge de kennis en afstelling en ervaring bezit (dealers meestal ruil differentieel weinige die durven repareren )
zolang de lagers niet vast lopen kan blijven rijden met vermederen van geluid enz geen tijd op te plaatsen een slijtage geluid is niet weg te krijgen met een olie wissel

williamhabets (0), 14 jaar geleden

speciale olie erin gooien en een speciaal blikje erbij gooien heb ik ook gehad en het is opgelost vragen naar een speciaal blikje vloeistof voor sper dif

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 190 of stel zelf een nieuwe vraag.