Mercedes-Benz E-Klasse: Distributieketting E350 benzine automaat

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: V6

Storing lampje brand, klant heeft auto uit laten lezen bij dealer, welke storing daar uit gekomen is is niet duidelijk, geen uitdraai mee gehad.

Motor maakt herrie uit distributie, volgens dealer een As versleten?

Kosten rond de 5000 euro, geen coulance

Mijn vraag:

Moet inderdaad de motor eruit? Zijn er veel speciale gereedschappen nodig? Wat moet er allemaal vervangen worden? En is het überhaupt wel te doen in een universele werkplaats?

groet,

Ramon

Monar

Geplaatst door Monar PRO , lid sinds 12 jaar geleden

3 Reacties

nennos PRO, 7 jaar geleden

ja motor moet eruit balansassen vervangen dit zitten aan de bak zijde

izzi PRO, 7 jaar geleden

motor moet er best uit , distributiedeksel moet gedemonteerd worden .als het een 500 is is het tandwiel apart van de balansas bij een 320 is het een complete balansas die langs achter moet gedemonteerd worden .
bij dealer is er een set te verkrijgen waarin ook de stelmagneten van de nokkenassen in zitten en 2 oliefilters , herstelling uitvoeren nieuwe oliefilter proefrit doen van een half uurtje daarna de stelmagneten en olie en oliefilter opnieuw vervangen.

veel succes .

jarno-ster PRO, 4 jaar geleden

Klopt balansas is het probleem de tanden gaan eraf. motor uitbouwen is binnen 6 uur te doen. (na 2e X hoor)
carter er onderweg distributiedeksel loshalen. kijk goed op documentatie en ketting (koperschakels 4 x) hoe de distributie moet worden opgebouwd. op youtube onder motorcode veel juiste filmjes van 10 min lang. prima te doen.
Nokkenas tandwielen zijn duur € 500.- stuk. X 4 deze zijn vaak ook weer te gebruiken.
complete nieuwe distributie is erg duur, deels vervangen kan ook soms.
na 2009 zijn er modificaties geweest aan balansastandwiel. dan gaat de distributie zeker bij goed onderhoud 250.000 km mee.

late reactie maar voor zoekers suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.