Mercedes-Benz 280: doormeten ABS

Bouwjaar: 1983, Brandstof: Benzine, Motorcode: M110

Beste mensen,

mijn 280 TE W123 heeft (nog steeds) een ABS -probleem.
Als ik de auto op contact zet, gaat het ABS-lampje braaf branden.
Als ik dan start, gaat het lampje braaf uit. Dus dat is prima.
Ga ik rijden en dan bij iets harder dan stapvoets, dan gaat het abs-lampje branden.
Is de conclusie dan juist dat er een sensor kapot is?
Als ik bij beiden voorwielsensors de weerstand meet (via stekker op binnenscherm) , kom ik bij alletwee op 1350 Ohm uit. Als ik de voorwielen laat draaien, wat moet ik dan meten? Moet er een meetbare wisselspanning ontstaan?
Hoe kan ik de achterwielsensor meten?

Ik had al aan de MB-dealer gevraagd of ze dit konden doormeten. Dan kunnen ze, maar deze generatie ABS heeft weinig elektronica, dus ze moeten alle componenten doormeten en dat gaat wel geld kosten...

migil

Geplaatst door migil (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

ACHTERSENSOR ook gewoon ohmse waarde meten zelfde waarde als voor+/- ( onder de zit achter bank is de stekker te vinden ) komt zelde voor dat deze defekt is. terwijl u de ohmmeter aan de voortste stekker aan gesloten hebt trek u aan de draad (uit een trekken ) aan de plaats waar hij bevesting is aan de chassi ( daar breek de draad meestal) en als dan de ohmse waarde weg valt heeft u de boosdoener -- wilt u de wissel spanning meten met wiel draaien hoe sneller u draaid u hoger de spanning de ohmse waarde voor is +/- tussen de 1050 en 1350 ohm -- nog een optie-- is de overspanning beveiliging releas vervangen

optie - de gebroken draden terug aan elkaar solderen en terug goed isoleren of vervangen sensor +/- 200€

migil (0), 14 jaar geleden

OPGELOST

vond inderdaad onder de achterbank de aansluiting voor de achterste ABS-sensor. Doorgemeten en gaf geen enkele weerstand. Toen vlak bij de sensor nog eens gemeten en hetzelfde beeld. Anders sensor gekocht (Automaterialenwinkel:Bosch 106 euro, de MB-dealer vraagt er 254 ex. voor!) , erin gezet en lampje blijft uit.
Toen maar even een bospad ingereden om te kijken of de ABS werkt. En het werkt perfect!
Dank aan willy9.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Overig of stel zelf een nieuwe vraag.