Mercedes-Benz C-Klasse: Duurt 10-30 min. voordat binnenin de auto op temeratuur is.

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 200 cdi

Zodra het wat kouder weer wordt en er is warmte nodig binnenin de auto, dan duurt het ± 10 - 30 minuten voordat het een beetje behaaglijk is in de auto. Afhankelijk van temperatuur buiten.
Na 10 minuten staat de motortemp. op 60 graden
Na 15 min. tegen de 70 graden aan!
Temperatuur van de motor behoort toch tussen de 80 en 90 graden te zijn?
Je mag van een mercedes van 2001 met climate controle toch wel verwachten dat er in de herfst, winter of in de lente binnen een paar minuten een lekkere warme luchtstroom wordt geleverd?

Kent iemand dit probleem ook?

wita

Geplaatst door wita (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Peter Schouten (0), 17 jaar geleden

Thermostaat al gecontroleerd?

wita (0), 17 jaar geleden

Wel zo duidelijk dat ik even omschrijf wat ze eraan hebben gedaan!
Een nieuwe thermostaat en vloeistof bij de koelvloeistof in zodat deze eerder warm wordt!

nic (0) PRO, 17 jaar geleden

dit komt inderdaad wel voor bij de cdi motor kunnen twee oorzaken zijn afhankelijk van de klacht. Als de motortemperatuur ook zeer moeizaam op temperatuur komt is de voorverwarming van de motor defect. komt de motor wel op temperatuur maar de verwarming is het duoventiel of de opvoerpomp stuk deze drie delen komen het meeste voor een bezoekje aan de dealer kan je uitsluitsel geven ze lezen hem uit met diagnose apparatuur en weten meteen waar het probleem in zit veel succes.

wita (0), 17 jaar geleden

De motortemperatuur komt inderdaad heel moeizaam op temperatuur en komt niet verder dan 70 graden. Dan gaan we kijken of het de voorverwarming is van de motor. Bedankt voor je deskundige advies!

nic (0) PRO, 17 jaar geleden

nog een controle puntje blijft de koelvin niet constant op vol vermogen aan dit kan van je aircokoelvin of/en motorkoelvin zijn.

wita (0), 17 jaar geleden

Gaan we checken. Bedankt voor de tip!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.