Mercedes-Benz Sprinter: elektrisch-schema

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 313cdi

hallo,

ik ben bezig met wat accesoires te plaatsen in mijn sprinter, daar bij zou het mij praktisch uitkomen, indien ik aan de elektische-schemas zou kunnen geraken van mijn sprinter 313cdi 2001

in afwachting meeste dank
mvg erik

de rick

Geplaatst door de rick (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Sprinter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Kevin DT (0) PRO, 14 jaar geleden

Elektrische schema's ziiten in automotive onderverdeeld in segmenten...wat voor accesoires wil je plaatsen? heb je voldoende aan de schema's betreft bedrading in het dashboard?

de rick (0), 14 jaar geleden

meeste dank voor uw reactie, ik zou willen enkele camper accesoires plaatsen zoals frigotje, bijkomende batterij, zonnepaneel, omvormer, muziekinst., verwarming endergelijke, daarvoor ware het mij interesant om wat meer te weten te komen over de bedrading onder de bestuurders zetel, en eventueel dashboard.

mvg erik

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=de rick]ik zou willen enkele camper accesoires plaatsen zoals frigotje, bijkomende batterij, zonnepaneel, omvormer, muziekinst., verwarming endergelijke[/quote]
Voor dit soort zaken kun je vaak het beste een aparte zekeringkast / houder aanleggen.
Dit houd het mooi overzichtelijk.

Gr. paul

de rick (0), 14 jaar geleden

hallo Paul,dank voor uw reactie, het is ook de bedoeling om een compleet appart circuit te leggen, maar ik zou ook willen een automatische bijlading van de bijkomende batterij hebben tijdens het rijden, en als ik niet met bedrading naar buiten hoef te komen, vindt ik dat interesanter, hoe minder gaten hoe liever.

mvg erik

Kevin DT (0) PRO, 14 jaar geleden

Om dergelijke accesoires allemaal te kunnen voeden kan je beter nog een half tractie batterij bijplaatsen. Dan volstaat het om een kabel bij te trekken vanaf de startbatterij en een laadstroomverdeler te plaatsen ( zie foto ).

Vanaf de halftractie batterij kan je dan mooi van op nul beginnen, zoals door Paul vermeld met een aparte zekeringkast.

[url=http://img526.imageshack.us/i/84917441.j...][img]http://img526.imageshack.us/img526/4894/...[/img][/url]

de rick (0), 14 jaar geleden

denk je niet dat het zekerder zou zijn om tussen de laadstroomverdeler en de startbatterij nog een relais te plaatsen die schakelt op de D+ van de alternator, zou niet graag met een platte startbatterij zitten, mss schakelt die verdeler wel automatisch uit bij een te lage spanning, maar ik heb ooit meegemaakt met een omvormer die ook zou uitschakelen, dat er toch niet genoeg meer over was om te starten.
meeste dank voor uw informatie.

mvg erik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.