Mercedes-Benz Slk-Roadster: Knop voor dakbediening knippert of blijft branden.

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 230 Kompressor

Hallo allemaal. Ik heb sinds februari 2009 een SLK 230 Kompressor. Tot gisterochtend geen enkel probleem. Gisterochtend echter naar Noord Holland gereden om wat vis te halen. Ik had hiervoor een plastic box in de koffer van de auto geplaatst. Ik heb de auto buiten geparkeerd in de stromende regen. Na het halen van de de vis snel de kofferbak open, vis erin en kofferbak weer gesloten. En toen begon het probleem. De knop voor de dakbediening begon te knipperen. Uiteraard auto uitgezet, koffer weer geopend en gesloten, veiligheidschermpje in- en uit gedaan etc. Auto gestart maar hetzelfde probleem. Maar als ik echter de kofferbak of de deuren nog open heb staan dan brand het lampje in de bedieningsknop weer niet. Zodra ik alles dichtdoe (koffer en deuren) dan gaat het lampje weer branden. Tijdens het rijden gaat er af en toe een irritante piep af. Deze duurt ongeveer een minuut en stop dan weer voor enige tijd. De auto rijdt verder als een tierelier. Accu loopt niet leeg. Ik durf het dak met deze storing niet te testen. Ben als de dood dat deze niet meer wil sluiten. Ik dacht nog dat het wellicht vocht kon zijn maar dat lijkt niet zo. De auto heeft vanaf gistermiddag tot vanmiddag weer droog in mijn garage gestaan en vertoonde vanochtend bij de tweede start hetzelfde probleem. Uiteraard ga ik binnenkort naar een dealer toe etc. voor uitlezen maar ik zou alvast graag wat willen weten. Is er iemand die een vermoeden of suggestie heeft dan hoor ik het graag.

Nick Martinez

Geplaatst door Nick Martinez , lid sinds 14 jaar geleden

6 Reacties

frans49 PRO, 13 jaar geleden

Waarschijnlijk een storing op de eindkontakten in de kofferbak . De dealer kan de kontakten uitlezen met de Star . Suc6

Nick Martinez, 13 jaar geleden

Bedankt. Is dit een duur grapje? Wat moet ik me hierbij voorstellen?

frans49 PRO, 13 jaar geleden

Eerst laten uitlezen met de STAR bij de dealer . Als de eindkontakten de oorzaak zijn kom je er goedkoop vanaf . Een juist bedrag erop plakken kan ik niet , maar het zijn kleine schakelaartjes . Het variodaksysteem is verder zeer betrouwbaar en er komt echt zelden iets aan , maar dit laatste zul je nu waarschijnlijk niet geloven . suc6 en plaats eventueel de oplossing als je meer weet .

frans49 PRO, 13 jaar geleden

Sorry antwoord was dubbel gepost

Nick Martinez, 13 jaar geleden

Bedankt Frans. Natuurlijk laat ik de oplossing weten zodra die er is.

Nick Martinez, 13 jaar geleden

De oplossing vooralsnog gevonden. Ik drukte vanochtend de, alweer brandende, dakregelaar kort naar voren en hoorde het dak duidelijk vergrendelen. Lampje uit en storing weg. Het blijft vooralsnog een raadsel dat het dak niet vergrendeld was. Ik weet zeker dat ik het dak enkele maanden terug goed gesloten heb. Wellicht tegen de schakelaar aan getikt. Probleem is in elk geval (vooralsnog) opgelost. Heb het dak overigens nog niet geopend en gesloten maar dat ga ik in het weekend een keer proberen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz SLK-klasse of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.