Mercedes-Benz 200: koelventilator

Bouwjaar: 1982, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2-liter

Hallo,

Kan iemand me zeggen hoe je kunt controleren of de koelventilator (van mijn MB 200 (W123) uit 1982) aanslaat als de motor te warm wordt. Ik heb hem tot nu toe nog niet aan horen slaan omdat de temperatuur mooi binnen de norm blijft. Maar ik ga binnenkort met de caravan op vakantie en wil wel graag weten of hij werkt.
Kun je hem ook instellen dat hij eerder aanslaat ?

Groetjes,
Hans

hans van gestel

Geplaatst door hans van gestel (60) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hobby-monteur (0), 14 jaar geleden

Meestal wordt de fan aangestuurd door de temperatuursensor,wat je kunt proberen is de sensor te overbruggen,en kijken of de fan dan wel draait.
Verder de auto stationair laten draaien,meestal loopt de temperatuur vrij snel op(geen rijwind)
De sensor heeft een vaste instelling,en is niet in te stelen.
Je kunt de sensor ook testen door hem in kokend water te gooien en dan het contact doormeten,
kijken of 'ie schakeld.
In geval van nood kun je hem ook gewoon continue inschakelen dmv een losse schakelaar.
Beter te veel koeling dan geen.
Gr Sieto

paulmichiel (0) PRO, 14 jaar geleden

Bovenop de bevestiging van de bovenste radiatorslang aan de kop zit de sensor. Verbind deze door en zet de auto op contact, de ventilator moet nu verbonden zijn met de poulie dmv een magneetkoppeling, Kan dus niet meer gedraaid worden.

Werkt dit dan is de koppeling goed. Nu nog de sensor testen, laat de motor stationair lopen, bij 100 graden moet de ventilator verbinden met de koppeling. Loopt hij verder op vervang dan de sensor, deze gaan regelmatig stuk. Ik vervang ze altijd preventief.

Succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 200 of stel zelf een nieuwe vraag.