Mercedes-Benz S-Klasse: Krijg alles warme lucht

Bouwjaar: 1978

Mijn 450 sel van 1977 geeft alleen warme lucht, ondanks dat deze een climat control bezit. Deze is afgevuld, maar buitenlucht of "airco-lucht" krijg ik niet. Ik heb het idee dat ik alleen lucht van onder de motorkap binnen krijg, aangezien bij een koude motor de lucht ook kouder is.

Wie weet wat het probleem is en wat eventueel de kosten voor herstel zouden kunnen zijn??

JJGB JANSSEN

Geplaatst door JJGB JANSSEN (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz S-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

plurkje (0) PRO, 19 jaar geleden

Op het schutbord onder de motorkap zit een vacuum bediende kachelkraan die waarschijnlijk roet in het eten gooit. Dit zou je kunnen controleren d.m.v. het kraanheveltje los te wurmen van het hendeltje dat uit het vacuum doosje komt, als dat is gelukt kun je de kachelkraan in de tegenovergestelde stand zetten. 9 tegen 10 dat het probleem over is. Heb je alleen natuurlijk wel een nieuwe kachelkraan unit nodig (alleen kompleet te verkrijgen)
Succes

autoxpert790 (0) PRO, 19 jaar geleden

kachelkranen zitten inderdaad vast, bekend probleem, je kunt ze uitelkaar schroeven en schoonmaken van binnen, doen ze t meestal weer prima

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.