Mercedes-Benz 312 D: Motor houdt in

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Hallo,

Ik ben een absolute leek op het gebied van auto's dus zoek jullie hulp! Mijn Mercedes Sprinter kampeerbusje vertoont allerlei problemen. Vorig jaar deden de knipperlichten en ruitenwissers (soms) het niet meer en heb ik mijn busje twee keer naar de garage gebracht. Na twee rekeningen van ruim 500 euro en een nieuwe zekeringskast (want de aanhangerkoppeling was volgelopen met water en daardoor zekeringenkast beschadigd volgens garage?), is mijn busje eigenlijk nog meer kapot dan voor ik 'm naar de garage bracht.
Het lijstje met problemen:
-de snelheidsmeter doet het niet meer
-de motor houdt in; voornamelijk als ik tot 60 km per uur rij (en dus veel schakel en knipperlichten gebruik) maar soms ook op de snelweg.
-soms gaat de motor niet meer uit, als ik dan mijn lichten uitschakel, dan schakelt ook de motor uit
-het inhouden van de motor gebeurd altijd als ik mijn linkerknipperlicht gebruik.
Waarbij ik eerst dacht dat er gewoon onvoldoende brandstof werd doorgegeven door de verstuiver (?) begin ik nu steeds meer te vermoeden dat het probleem in de electronica zit en de garage de bedrading gewoon verkeerd heeft aangesloten. Wat zijn jullie ideeën hier over? Ik durf mijn busje niet meer naar de garage te brengen want bang voor weer een hoge rekening en nog meer problemen met mijn bus dan ik nu al heb...
Dank voor het meedenken.

EvaDenHaag

Geplaatst door EvaDenHaag (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Sprinter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

douwewe (0), 6 jaar geleden

Logich denkend zou ik ook uitkomen bij de richting aanwijzer schakeling .
Bij mijn vito zit op deze schakelaar van de richting aanwijzers een zekering kast gemonteerd onder tegen de stuur kolom.
Gezien het contact slot daar ook in de buurt zit en de bedrading van de verlichting daar ook op samen komt zou ik het in die buurt zoeken

EvaDenHaag (0), 6 jaar geleden

Ok Douwe, klinkt aannemelijk. Dank je. Ik ga er naar kijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.