Mercedes-Benz Sprinter: Motormanagement lampje brandt

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Motorcode: 313

Na vervangen van de verstuivers brandt het motormanagement lampje. telkens pas na ong 100-125 km. Na uitlezen en uitschakelen van het lampje gaat het steevast weer aan na 100-125 km.
Bovendien lijkt het of de kleppen tikken of er iets ratelt. NIET als de motor in vrij staat ( automaat ) en je ges geeft. Wel als je in D rijdt en de motor belast.
Ik dacht dat misschien de distributie ketting gespannen moet worden maar dat wordt gezegd van niet. Deze zou onderhoudsvrij zijn. MB heeft er al nieuwe software op gezet maar ook dit help niet. Het lampje blijft aan gaan. Volgens de deskundigen kan ik er gewoon mee door rijden.
Ik vertrouw het steeds minder. Het ratelen lijkt erger te worden en het lijkt als je ongeveer 110km rijdt en gas bij geeft of de motor naar het lopen op drie cylinders neigt te gaan lopen. Af en toe draait de motor bij stationair iets versneld. Uitzetten en starten lost dit weer op.
Heeft iemand een suggestie? Dit loopt nu al ongeveer 6 weken.

Alvast bedankt voor het meedenken.

Albertsprinter

Geplaatst door Albertsprinter (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Sprinter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

izzi (0) PRO, 10 jaar geleden

lijkt probleem injectoren te zijn. wel oppassen als je hier mee blijft doorrijden kans op motorschade. zijn er nieuwe injectoren geplaatst ?

zit hier de motor 651 in ? ik zou er niet mee door rijden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.