Mercedes-Benz E-Klasse: motorolie

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 290 TD

Gisteren een APK uit laten voeren, vanwege de roetmeting heb ik gevraagd even olie te peilen vooraf en indien nodig dit bij te vullen. Later stond op de rekening 1,5 liter olie 10 W 40. Mijn auto maakt gebruik van het assyst systeem en is gevuld met een vol syntetische olie. Nu is volgens mij de 10 W 40 een half synteet (Valvoline) bijgevuld). Ik deelde de garageman mee dat ik hier niet blij mee was omdat deze olie niet is vrijgegeven door Mercedes 229.3 en ik vroeg hem ook waarom hij niet met een volsynteet heeft nagevuld. Volgens hem kon dit geen kwaad. Ik ben er nog niet zo mee klaar en vind dit een vreemde gang van zaken, mede omdat het een vakgarage betreft welke al eens tot beste vakgarage van nederland verkozen is.

Graag advies.

Mvg
AJ81

aj81

Geplaatst door aj81 , lid sinds 15 jaar geleden

3 Reacties

mobiel, 13 jaar geleden

Zo lang als ik al mercedes rij heb ik altijd al half-syntetische olie gebruikt.Nu op de cdi 200 ,met hetzelde systeem,heb ik ook de olie ververst met half-synt olie.Ik zou niet denken dat het kwaad kan,maar mischien heeft een ander hier een ander idee over.Als dat zo is,hoor ik het ook graag.gr,Henk.

Roger10, 13 jaar geleden

Volgens mij voldoet 10W40 kwaliteitsolie perfect,en ik ben er zeker van dat er vele mercedes vakgarages deze olie gebruiken in hun CDI modellen!

vw_audi PRO, 13 jaar geleden

[url=http://www.picoodle.com/view.php?img=/4/...][img]http://img27.picoodle.com/img/img27/4/3/...[/img][/url]


zelfs een 15w40 voldoet nog

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.