Mercedes-Benz S-Klasse: Ombouwen benzine naar diesel

Bouwjaar: 1980

Hallo ik hen een W126 380 SE uit duitsland gehaald en wil deze ombouwen maar een 300 diesel. Zijn er mensen die hier ervaring in hebben en weten waar ik op moet letten. De benzine motor ligt er nu uit wacht nog op een donnor auto.


mvg,


jamal

jef5254

Geplaatst door jef5254 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz S-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

plurkje (0) PRO, 19 jaar geleden

Had je beter een 300SD uit de USA kunnen halen.
Wat je moet veranderen is de motorruimtekabelboom, de uitlaat, de achteras (maar dat heeft de minste haast), de automaatbak (diesels hebben een verstevigd huis) en natuurlijk de toelating/RDW keuring. Het maakt natuurlijk uit wat voor 300 motor jij bedoeld.

jef5254 (0), 19 jaar geleden

Hoi , De 300SD is vrij schaars en duur. Als het goed is kan ik een 300D uit een w124 combi kopen. Allen vacum slangen kan ik uit de motor ruime halen????

jef5254 (0), 19 jaar geleden

Wat bedoe je met:" Het maakt natuurlijk uit wat voor 300 motor jij bedoeld." Kan je zomaar bij de RDW een omgebouwde duitse auto keuren? Hij staat immers als benzine op duits kenteken.
Ik hoop dat er een Type goedkeur is voor deze auto. dan schelt het heel veel werk en tijd en geld.

plurkje (0) PRO, 19 jaar geleden

Volgens mij was er zeker in de USA een latere 126 serie met de 6 cilinder 300D. Dat dat ook betekent dat de RDW het allemaal okay vind weet ik niet. Misschien is het beter eerst contact met hen op te nemen, want als zij geen type goedkeur geven is alles voor niets.
Ik heb in het verleden ook weleens een benzine auto omgebouwd daarom zeg ik je nu al: je hebt bijna die komplete auto nodig, niet alleen de motor & de bak + een paar vacuumslangetjes.
Alles is anders, je contactslot , de zekeringskast, de brandstoftank, de kabelboom, brandstofleidingen, uitlaat etc,etc.
Ik denk dat 300SD goedkoper is.
Succes

jef5254 (0), 19 jaar geleden


Oke Bedankt, Ik zie wel wat er van komt.
kan niet meer terug.


mvg,

jamal

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.