Mercedes-Benz 190: Overlopende carburateur 190 '89

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine

Deze carburateur, een Stromberg 175 CDT komt uit een lpg Benz 190 W201. Inmiddels zijn sproeier, sproeiernaald en de vlotternaaldzitting vervangen. Tevens is het vlotterniveau afgesteld. Soms zijn er een paar dagen geen problemen, maar op een bepaald moment gaat de motor slecht lopen en loopt de carburateur fors over. Vervolgens verzuipt de motor. Iemand een idee? Kan het zijn dat de benzineklep in de benzine-retourleiding kapot is?

Hans 190

Geplaatst door Hans 190 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 190? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ahavelaar (0), 17 jaar geleden

de carburateur van een auto die op LPG gelopen heeft is vaak niet meer voor benzine te gebruiken
omdat pakkingen dan uitgedroogd zijn en omdat diverse asjes bovenmatige slijtage vertonen omdat
ze op LPG niet gesmeerd worden.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

De oorzaak is in dit geval niet te wijten aan een kapotte pakking maar aan een vlotternaald die bij tijd en wijle niet meer afsluit. Oplossing is het hele zaakje uitelkaar en de boel soepel maken zodat het makkelijk op en neer gaat en goed afsluit. Alleen dan zul je van dit vervelende probleem af zijn. En daar kun je gerust wel wat tijd aan besteden, zoals Arie al zei is het spul een mooie tijd niet gesmeerd geweest en daar door loopt het nu niet lekker makkelijk.

Sytze

VINK (0) PRO, 17 jaar geleden

Inderdaad,de cab.goed schoon en gangbaar maken.
Aangezien de sproeier en sproeiernaald en vlotternaaldzitting reeds zijn vernieuwd,wat meestal de oorzaak is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 190 of stel zelf een nieuwe vraag.