Mercedes-Benz E-Klasse: parroth installeren

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 220cdi

ik moet parroth-bluetooth installeren. Hoe hall ik de originele radio eruit en hoe installeer ik het schermpje zonder iets te beschadigen???

jhl

Geplaatst door jhl PRO , lid sinds 15 jaar geleden

7 Reacties

jhl PRO, 13 jaar geleden

heeft men speciale tools nodig om originele radio uit te bouwen?

MB PRO, 13 jaar geleden

Nee ik meen dat je die lijst die er boven zit los moet klikken en dan zie je een paar boutjes zitten en onder de radio zit een bakje dat er ook zo uitgaat. succes

spanbandje PRO, 13 jaar geleden

In de bovenste ventilatie roosters zitten aan de binnenzijde 2 haakjes die voorkomen dat de uitblaasroosters doordraaien, deze haakjes, (met lampje kijken) naar binnen buigen dan kan je het rooster verder naar beneden draaien, dan zie je tussen de sleuf achterin 2 torx 20 schroeven zitten 1links en 1 rechts dan kan het front er uit, asbak eruit dan zitten er 2 haken aan de onderzijde radio,kachelpaneel en 2 torx 20 an de bovenzijde de radio zit achter het frond vast met torx schroeven
ik hoop dat ik je een beetje op weg heb geholpen, alleen heb je bij een parrot bleutooth een +15 singaal nodig de bestaande radio is can bus gestuurt. ik heb dit opgelost door de carkit + 15 aan te sluiten op de radio uitgang voor en versterker aan te sturen zo simuleer ik +15 alleen moet dan wel de radio aanstaan, maar wie heeft die uitstaan??
ik hoop dat ik je hiermee en beetje geholpen heb
M.v.g. Marcel

jhl PRO, 13 jaar geleden

thx

ToniMB PRO, 13 jaar geleden

Dat is een heel duidelijke uitleg maar dan wel voor de w203 en niet voor de w211 ;).
Weet het niet helemaal precies meer uit mijn hoofd waar alle schroefjes exact zitten maar als je het in grove lijnen weet kom je er wel uit.
Eerst trek je het paneel rond de pook omhoog, kan vrij moeilijk gaan maar zit gewoon geklikt. Dan kun je de asbak eruit halen, daarachter zitten twee schroeven voor dat vakje met automatische deksel/cd-wisselaar, als deze eruit is zie je de schroeven voor de omlijsting van de radio. De radio zit vast met twee schroeven die er naar boven toe ingedraait zitten, deze draai je zover mogelijk los (kunnen er niet helemaal uit), en de radio kun je eruit trekken.
Enige benodigde gereedschap is een torx 20 schroevendraaier.
+30 en massa moet je bij de sigarettenaansteker aansluiten.

jhl PRO, 13 jaar geleden

dus ik tak elektriciteit van de sigarteenaansteker en de massa ook? Geen problemen dan?
't is omdat er precies niemand deze parroth durft te installeren bij mijn klant dat ik het zelf wil proberen.........................

ToniMB PRO, 13 jaar geleden

van de aansteker kun je ongestrafd aftakken, die is bedoeld om accesoires aan te hangen. Maar de geschakelde plus(15) weet ik niet waar je die veilig kunt pakken. Zeker niet gewoon bij de radio zoals bij oudere auto's, dat is bij deze auto allemaal can gestuurd. Je zou wel via de antenneaansturing een relais kunnen schakelen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.