Mercedes-Benz E-Klasse: PIEP bij 140KM/h

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 290

Beste lezers,

Ik heb het volgende al langer bestaand probleempje waar ik niet vaak last van heb daar je vrij hard moet rijden, en dat gebeurt niet vaak!
Maar als je in Frankrijk rijdt en daar kom ik net vandaan is het wat eerder aan de orde daar je daar 130 mag rijden en wel het volgende.
Bij acceleratie (bijvoorbeeld bij inhalen) gaat er als de naald op de teller precies 140 passeert een oorverdoofde PIEP over mijn audio systeem.(althans zo lijkt het)
Weet iemand wat dat is en of het weg te halen is?

Bedankt alvast

Met vriendelijke groet,

Arie de jong

w210

Geplaatst door w210 , lid sinds 14 jaar geleden

8 Reacties

poppekast PRO, 13 jaar geleden

dat piepje is volgens mij de speedwarning deze is in te stellen op je dashboard en ook te resetten

gr.marco

w210, 12 jaar geleden

Hoi,

Omdat mijn auto weer als de brandweer rijdt, omdat er andere problemen zijn opgelost.
Loop ik hier weer tegen aan.
Inmiddels weet ik dat de gong (want dat is het echt) uit het dashboard komt en niet uit het audio systeem zoals ik eerst dacht.

In het instructie boekje staat een stukje over variabele en vaste snelheids begrenzing, echter ik heb de indruk dat ik dat er niet op heb zitten omdat mijn cruise handel niet indrukbaar is en een lampje die moet gaan branden bij instellen en starten ik nog nooit gezien heb.

De auto rijdt als een tierelier gaat ook harder als 140 houd ook niet even in of wat dan ook maar precies bij 140 een oorverdovende gong (alsof de beurs begint) je schrikt je rot.

Iemand nog een idee?

Groet Arie

poppekast PRO, 12 jaar geleden

heb je al in de boardcomputer van je instrumentenpaneel gekeken ?

w210, 12 jaar geleden

Hoi Popekast,

Ik heb in de auto niet zo iets, als wat ik versta onder een boordcomputer.
Ik heb een uitgebreid console wat inhoud dat er allerlei meldingen kunnen komen, betreffende wat er kapot is of te laag in stand. (met tekst)
Echter het enigste wat ik kan regelen is de dag teller en de onderhouds interval en de taal van de meldingen.
Voor de rest kan ik niks vinden in het instructie boekje.

Groet Arie

poppekast PRO, 12 jaar geleden

wat ik me nog zit te bedenken kan het misschien een taxi geweest zijn dat ze die pieptoon ingesteld hebben met een testkast in de garage bel eens met de dealer die kunnen je vast wel helpen

w210, 12 jaar geleden

Hoi,

Als hier zich niemand meld met de oplossing, ga ik het zekers vragen ten tijden dat hij voor onderhoud moet (maart/april) maar het is absoluut geen taxi geweest.

En de evt oplossing plaats ik ook hier weer uiteraard, maar ik vind het leuk om het zelf te doen of één ieder geval te weten wat het is.

Dus vandaar…wie zegt dit wat?


Groet Arie

w210, 11 jaar geleden

Hoi,

Nou inderdaad gevraagd ten tijden van onderhoudt in maart maar het zei hun helemaal niks.
Dus je leeft er maar mee en in Nederland is het ook niet zo heel erg, echter toen ik van de week belde voor een afspraak voor de airco die de week ervoor er mee uitgescheden is in frankrijk waar ik me wel dood erg aan het piepje toch maar weer gevraagd.

Waarop de man aan de telefoon mij vroeg of ik soms een achteraf ingebouwde radio had met navigatie, de radio is wel achteraf ingebouwd maar zonder navigatie en voor de navigatie gebruik ik zo’n bekend los ding!

Dit verhaal vandaag in de auto vertelend aan mij vrouw meld ze, er zat toch ook navigatie in toen we hem kochten!!!

Ja dat was waar ook, de bedienings unit samen met het console waar ook de officiële mercedes telefoon op zit die je nu niet meer mag gebruiken had ik er uit gesloopt maar voor de rest nergens naar gekeken.
Op plaats van bestemming de ander kant van de toen indertijd vaste navigatie opgezocht de zekering er uit getrokken en op de terug weg getest.
PIEP WEG.

Al met al best wel stom, maar wie weet heeft een ander er nog wat aan en ik ben er heel blij mee dat het weg is.


Groet Arie

Noah, 11 jaar geleden

Nu ben je weer in Belgie, dus maakt het toch niet uit dat hij aan die snelheid piept... ;-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.