Mercedes-Benz C-Klasse: ratelende/trillende motor C-250 diesel

Bouwjaar: 1994

Hallo allemaal,

Mijn C 250 Diesel motor (345000 km gelopen) ratelt er, vooral bij koude motor, lustig op los. Het is een zeer indringende metalige tik. Net als of de ketting niet goed gespannen is. Het verminderd bij hoger toerental en wanneer de motor op bedrijfstemperatuur is. De motor slaat overigens altijd meteen aan, draait regelmatig en verbruikt nauwlijks olie. Wat zou er aan de hand kunnen zijn? Distributieketting/nokkenastandwielen versleten of misschien klepstoters?

Daarnaast zijn de motortrillingen (te) duidelijk voelbaar als ie koud is en maakt de motor veel meer lawaai in het interieur dan toen ik hem 3 jaar geleden kocht. Het wordt wel iets beter als de motor warm is, maar als ik door een kuil in de weg rijd, lijkt het net of de motor even op een draagbalk wordt "gedrukt" en dringt er weer extra contactgeluid binnen. Bij achteruit rijden is het euvel over. Motorsteunen vervangen misschien?

Bij voorbaat vriendelijk dank voor de reactie!

Groet,

Sybolt

sybolt

Geplaatst door sybolt (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

mart-vervoort (0) PRO, 18 jaar geleden

je geeft zelf al antwoord op je vraag. motor steunen kapot. en de distributie even goed controleren

arnold690 (0) PRO, 18 jaar geleden

Trillingsdemper en spanhevel en rol controleren van de multiriem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.