Mercedes-Benz A-Klasse: Start probleem

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 automaat

Goedendag,

Ik heb het volgende probleem..

Regelmatig komt het voor dat de auto niet wil starten. Bij het inschakelen hoor ik een korte tik gevolgd door een intense stilte. 2e keer levert ook een tik op en daarna is het geheel kompleet dood, ook na menigmaal inschakelen. Laat ik dan de auto, zeg maar, gedurende zo'n 10 minuten met rust, start de auto dan in alle gevallen wel. Heb dan wel aan alle "start voorwaarden", bekend van Mercedes zoals de P of N stand etc voldaan.

De Mercedes dealer zei met dat ik ook de voet op de rem moest houden maar dit blijkt geen voorwaarde te zijn. Verder konden zij me geen oplossing bieden anders dan het gehele start circuit incl. startmotor uit te bouwen en te vervangen wat een bijzonder hoog kostenplaatje met zich meebrengt.

De accu is trouwens in prima conditie, daar ligt het niet aan.

Misschien heeft iemand binnen dit forum met het zelfde probleem te kampen gehad en kan me op weg helpen?

Bij voorbaat hartelijk dank.

M.v.g,

Bram Visser

BramVisser

Geplaatst door BramVisser (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

IWvan (0) PRO, 16 jaar geleden

Startmotor defect.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.