Mercedes-Benz E-Klasse: Start probleem w211 E220cdi 2002

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: e220cdi

Hallo forumleden,

Vanochtend ben ik naar mijn werk gereden en heb mijn auto neergezet. Vanmiddag wilde ik weer weg, maar de auto wil niet starten.
De sleutel gaat in het contact alle lichtjes gaan aan, maar bij doordraaien geen startmotor die aanslaat. Zekeringen aan de bestuurderszijde gecontroleerd in de auto en motorruimte.
Reservesleutel thuis opgehaald ook niets helaas.
Accu heeft genoeg spanning.
Ik heb de relais nog onderling gewisseld die hetzelfde waren, met als gevolg dat hij daarna in het display aangaf "no esp" , maar nog steeds niet starten.

Graag jullie hulp, waar kan ik nog naar kijken of aan denken. Alvast bedankt voor jullie hulp.

maup8670

Geplaatst door maup8670 , lid sinds 6 jaar geleden

4 Reacties

PeterK011, 6 jaar geleden

startmotor kapot?

maup8670, 6 jaar geleden

[quote=PeterK011]startmotor kapot?[/quote]
Hij staat nog op mijn werk, ik denk niet dat het zo simpel is, je hoort niks geen klik of iets dergelijks. Daarnaast is het altijd starten lopen, zonder enige aarzeling. Persoonlijk heb ik meer het idee dat er geen stroom naar toe komt.
Vanmiddag maar ANWB bellen.

maup8670, 6 jaar geleden

15a zekering doorgebrand. Oorzaak nog niet bekend.

MB PRO, 6 jaar geleden

Hoogstwaarschijnlijk komt dit door de startmotor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.