Mercedes-Benz W121 1957: stuurschakeling

Bouwjaar: 1957, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000

Beste allen,
Ik ben sinds kort den trotse eigenaar van W121 Ponton Bolhoed uit 1957.Schitterend mooie wagen, contactpuntje opnieuw afgesteld goede bougies ingedraaid, benzine met lood additief erin en een goede accu , eerst zonder bobine goed doorstarten voor een goede koude smering, hierna bobine aangesloten en hoppa loopt als een zonnetje.
Bij de proefrit op eigen terrein beetje stug bewogen, wat wil je na lange stilstand, schakelt goed 1,2,3,4,........maar gaat niet in z`n achteruit, het lijkt of de stuurschakeling niet in z`n achteruit wilt....wat kan er fout zijn ???? Help

foto ali

Geplaatst door foto ali , lid sinds 12 jaar geleden

2 Reacties

Punt PRO, 1 jaar geleden

Het is al even geleden maar moet de pook niet in of uit geduwd worden ? Succes.

    Dankje wel, heb ik reeds geprobeerd. IK heb het gevoel dat er te veel speling in het stuur gedeelte. - foto ali, 1 jaar geleden

foto ali, 1 jaar geleden

Helaas heb ik de euvel nog niet kunnen verhelpen, wordt ook lastig omdat er denk ik dat op het forum weinig mensen zijn die aan zo een oude auto nog aan gesleuteld hebben, persoonlijk denk ik dat ik het in een moeilijke hoek de euvel aan het zoeken ben....vermoedelijk is het simpel.
Zo wie zo ligt het niet aan de bak, ik heb met de hand de achteruit wel in kunnen schakelen, maar bij het stuurkolom lijkt er te veel speling zit in het overbrengingsstang en ik vermoed dat er te veel speling zit de busjes,
Maar alle info is welkom, intussen geef ik de hoop niet op, dat is niets voor een MB rijder, en als de oplossing is gevonden zal ik deze met u allen delen.

Met vriendelijke groeten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz W121 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.