Mercedes-Benz E-Klasse: temperatuur meter danst

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 220

temperatuur meter in de auto gaat onder het rijden dansen . dan staat die netjes iets boven de 80 en dan plots schiet hij naar de 100. Heb de temp handmatig gecontroleerd maar je kunt je vinger erin steken badwater temp.
de radiator is aleen de bovenste helft warm niet heet maar warm . had toen al meer dan 100 km gereden op de snelweg dus het zou normaal op temp moeten zijn neem ik aan . de thermostaat is al vervangen (daarna is het dansen begonnen ).
hoop dat iemand er iets op weet

nails

Geplaatst door nails , lid sinds 13 jaar geleden

7 Reacties

w124-200, 10 jaar geleden

Ik heb het zelfde, alleen die van mij is een w124 200d uit 1992, meter danst af en toe , loopt op tot 100 of in het rode gebied en valt dan weer terug naar 80 graden in 0.1 seconde. Dit is wille keurig soms doet ie het dagen redelijk goed. Ligt niet aan de termostaat die is ook al vervangen. De sensor die meet ook. En de motor is op normale temperatuur.

En dit is al vanaf 2006.

Dus ben wel benieuwd wat het is. De meter of een print onderbrekeing van de spannings regelaar of iets dergelijks.

nails, 10 jaar geleden

klopt gaat soms dagen /weken goed . met de tropische temp ook geen problemen gehad .
het enige wat ik wel heel vreemd vind is dat de temp in de bak niet warm is maar badwater temp heeft , dat baart me meer zorgen .
hoop echt een antwoord te krijgen of de gouden tip .

isar PRO, 10 jaar geleden

temperatuursensor in kop vervangen

w124-200, 10 jaar geleden

Sensor in kop tussen het brandstof filter en de kleppendekesl is bij een 200d de schakelaar die de fan aan of uit zet bij in de file staan bijvoorbeeld, als je deze doorverbind spring de van aan.
De sensor die halfweg de linker kant van het blok zit is de temperatuur sencor maar die is al vervangen.

w124-200, 10 jaar geleden

Dit is de kop sencor

nails, 10 jaar geleden

dit is bij beide leeftijden zo ?
92 en 96 .
ik print dit ut en neem het volgende week even mee naar mijn broer laat even weten of dat het probleem heeft gefixt .

nails, 9 jaar geleden

Het heeft een hele tijd geduurd en weet niet of het nu opgelost is maar er was een poreuze slang ,die is gescheurd en daardoor gevonden en vervangen . de temp is nu normaal .
hoop dat het hiermee is opgelost !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.