Mercedes-Benz Vito: Tempomaat monteren

Bouwjaar: 1998

Is het redelijk simpel mogelijk om achteraf een tempomaat te monteren op een 110D? Dergelijke dingen vind je wel eens op marktplaats of 2ehands.nl. Voor de CDI's is het een kwestie van schakelhefboompje monteren en aanmelden door dealer in het motormanagement heb ik gezien op dit forum.

Pauley

Geplaatst door Pauley (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

stermonteur (0) PRO, 19 jaar geleden

Dit is niet zo makkelijk als bij een CDI,het beste kun je een universeel set monteren van VDO of Jhongold,succes.

bjorn1291 (0), 19 jaar geleden

hallo paul heb je nu een tempomaat kunnen monteren en wat moet ik mij aanschaffen om dit ook op vijn vito 110 cdi te kunnen monteren
vriendelijke groeten
bjorn

Pauley (0), 19 jaar geleden

Hallo Bjorn. Omdat bij de 110D de plaatsing van een tempomaat/cruise control niet zo simpel is als bij de 110cdi heb ik het nog niet gemonteerd. Voor jouw 110cdi heb je het schakelhefboompje (met schakelaar uiteraard) nodig. Die kan je monteren en bij een Mercedes dealer op de computer in je Vito aan laten melden. Dat is alles. Soms zie je die schakelhefboompjes aangeboden worden op bijvoorbeeld marktplaats.nl, maar je kan ze natuurlijk ook bij de dealer kopen.

Theking (0), 19 jaar geleden

Hallo Bjorn. Als het goed is heb je bij een 110cdi onder de zekeringkast onder het stuur een zwarte stekker los hangen daar wordt de tempomaat op aangesloten en dan moet hij bij de Mercedes dealer ingesteld worden.
Groeten Ron

bjorn1291 (0), 19 jaar geleden

weet je ook of deze tempomaat duur is of niet vriendelijke groeten schols bjorn

Theking (0), 19 jaar geleden

Hallo Bjorn. Ik weet er geen prijs van, ik kan het wel even navragen op mijn werk. Ik werk namelijk bij de Mercedes en wat je ook nodig hebt is een boutje m3 dacht ik om de tempomaat vast te kunnen maken op de combischakelaar.

Theking (0), 19 jaar geleden

Hoi Bjorn.
Ik heb even geinformeerd voor je en incl. btw komt de tempomaat + het scroefje m4 op afgerond naar boven 480 euro.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel even van de prijs schrok.
Groeten van Ron

bjorn1291 (0), 19 jaar geleden

ik heb rondgehoord en enkel het hendeltje wat ik nodig zou hebben kost 136 euro maar de mercedes dealer denkt dat ik hem enkel kan monteren als ik abs zou hebben

groeten bjorn

Theking (0), 19 jaar geleden

Hallo Bjorn.
Dat klopt inderdaad als je geen abs hebt is het niet mogelijk om een tempomaat te monteren.

Theking (0), 19 jaar geleden

Hallo Bjorn.
Waar heb je eigenlijk gehoord dat een tempomaat 136 euro kost, want wij werken met pakketprijzen en daar stond 480 euro.
Groeten van ron

bjorn1291 (0), 19 jaar geleden

als je een stekker klaar hebt liggen moest je enkel het hendeltje kopen en dit koste 136 euro btw in hiervoor bijn ik bij een mercedes dealer gaan horen en waarom kan ik diet monteren als ik geen abs heb
groeten
bjorn

Theking (0), 19 jaar geleden

hoi bjorn ik zal ook dat nakijken hoe het moet als je geen abs hebt en als het mogelijk is dan zal het moeilijk gaan maar ik kijk het wel na voor je
groeten ron

Theking (0), 19 jaar geleden

heb je een email adres voor mij waar ik je op kan bereiken en via email aan je telnr kan komen i.v.m privacy
of wil je de corespondentie op deze manier houden?
groeten ron

bjorn1291 (0), 19 jaar geleden

scholsbjorn@hotmail.com

mail maar.

groeten bjorn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.