Mercedes-Benz Vito 110CDi: raar geluid bij optrekken

Bouwjaar: 2000

Hallo,

Sinds korte tijd hoor ik een vreemd geluid bij het optrekken.
Bij het op laten komen van de koppeling is er niets aan de hand, pas als ik vanaf het stationair naar de 1000/1100 toeren optrek hoor ik dit geluid. Het geluid klinkt als een ronk met resonantie rommel. (vreemd geluid en buiten goed te horen)
Het geluid is dan de rest van de rit (als je maar niet onder de 1000 toeren komt) niet meer te horen.
Als test heb ik in zijn vrij gas gegeven, maar dan is het geluid er ook niet ? Dus het zou uit de koppeling of versnellingsbak moeten komen.
Eerst dacht ik aan resonantie van de kunststof kap die op de motor zit, maar dit blijkt het niet te zijn.
Dit geluid is gekomen direct na de keuring waarbij ik een roetmeting gehad heb, nieuwe banden heb laten leggen (voor) en 2 nieuwe remslangen heb gekregen. Zou hier nog een reden in kunnen zitten ?
Heeft iemand dit al eens vaker gehoort ? en wat zou het kunnen zijn ?

Alvast bedankt.
Ingolf van Doorn

ingolfvd

Geplaatst door ingolfvd (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

paulmichiel (0) PRO, 19 jaar geleden

Merk je verschil als je de koppeling intrapt? Druklagers laten zich nog wel eens horen.

ingolfvd (0), 19 jaar geleden

Bij het optrekken maakt mijn auto alleen het geluid als ik mijn koppeling bijna of helemaal heb opgelaten en het toerental zit rond de 1100 toeren. Als ik een beetje gas geef, en ik heb meer dan 1200 toeren bij het oplaten van mijn koppeling is er geen geluid. Het is het beste te horen als ik stationair ben weggereden, en dan met geheel losgelaten koppeling weg wil rijden van uit de 700-800 toeren naar boven. Bij de 1000-1100 is het geluid er, daarna is het weg.
Ook tijdens de rit als ik terugval naar stationair (zonder de koppeling te gebruiken) en ik daarna weer optrek is het geluid er.

condor (0), 19 jaar geleden

controleer je motorsteunen eens, het zou kunnen dat er daar een van kapot is

ingolfvd (0), 19 jaar geleden

thanx goede tip, zal eens kijken. Kan het best eens zijn ja.

ingolfvd (0), 19 jaar geleden

Hallo,

Bedankt voor de hulp. Na een grote beurt, bleek de snaar en de drukrol aan vervanging toe te zijn. De drukrol bleek dusdanig geluid te maken, dat het bij 't optrekken dit geluid produceerde want na het vervangen is het over.
Volgens de monteur zou het ook de polie van de dynamo kunnen zijn. Ze hebben deze bekeken en is ingespoten, dus misschien komt het geluid binnenkort terug, en moet de polie vervangen worden. (reviseren van dynamo dus)

Bedankt,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.