Mercedes-Benz E-Klasse: Verlichting

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 6cil

Geachte lezers,

We hebben hier een E240 staan met het volgende probleem,

als we de dimlchten aan doen en de motor loopt,komt de melding,lamp stuk,dit doet hij alleen bij de dimlichten en de motor moet lopen,we hebben alle lampen al vervangen aan de achterzijde,de xeon, aan de voorzijde de stadslichten,de lichtcomputer omgeruild met een ander,de constante stroom en de verlichtings kabels van de trekhaak gehaald,storing bij merc laten uitlezen,alles werkt perfect,bij merc weten ze het verder ook niet.

Wie weet er raad,elk idee is welkom.

Hans l

Hans4045

Geplaatst door Hans4045 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

sjaak10918 (0) PRO, 17 jaar geleden

Je zou eerst van mercedes moeten weten op welke meetwaarden de melding lamp stuk verschijnt (verschil in vermogensafname ? ). Zou een slechte massa invloed hebben ? Wat is de melding als er geen lampen in de unit zitten ?, anders zou je per set kunnen monteren en kijken wanneer de melding verschijnt. Succes Sjaak

Hans4040 (295) PRO, 17 jaar geleden

Mistlampen al gecontroleerd?
Voor deze melding hoeft de lamp namelijk niet te branden.
ook als hij uit is en kapot krijg je die melding.
De meting geschied niet door vermogens afname maar door weerstand in het circuit.

mvg,
Hans

sjaak10918 (0) PRO, 17 jaar geleden

Hans, een massaprobleem verhoogt toch ook de weerstand ?

Bril (0) PRO, 17 jaar geleden

Dit klopt het kan dus ook een overgangs weerstand zijn b.v. een slechte massa of plus .Het kan ook in de kenteken verlichting zitten.De nieuwe Vito heeft daar ook heel veel last van bij vocht kan ook de lamp controle aan gaan.Maar met een laptop van MB moet je dit kunnen zien (Lijkt me)[quote=Hans4040]Mistlampen al gecontroleerd?
Voor deze melding hoeft de lamp namelijk niet te branden.
ook als hij uit is en kapot krijg je die melding.
De meting geschied niet door vermogens afname maar door weerstand in het circuit.

mvg,
Hans[/quote]

ballo (0), 17 jaar geleden

begin maar eerst met de lichtschakelaar te vernieuwen deze is het lampencontrole unit succes!
gr ballo

Hans4045 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ballo de lampencontrol unit zit toch onder in de zekeringen kast,maandag eerst alle lampen maar eens vernieuwen voor en dan de massa's maar eens opzoeken.
bedankt tot zover.
Hans

ballo (0), 17 jaar geleden

nee de lampen controle unit zit in de lichtschakelaar de sam in zekering kast is alleen voor de spanningsverzorging van de lampen dit voorgaande is een bekend probleem voor mercedes

Hans4045 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ballo bedankt voor je tip,we hadden noch een slk staan waar zo te zien de zelfde schakelaar inzat,deze omgezet om te proberen en alles doet het behalve de dubbele achterlichten,maar dit zal wel kloppen want de slk heeft maar een lamp per zijde en de E 2.
Maar de melding op het instrumenten paneel is weg.dus hebben we een nieuwe schakelaar besteld.wel prijzig,maar probleem opgelost.

Vriendelijke groeten,
Hans l

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.