Mercedes-Benz Vito: voorgloeicontrolelamp

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 110cdi

Sinds enkele dagen gaat het voorgloeilampje na het starten voor ongeveer 20 seconden branden en daarna weer uit. Nog nooit startproblemen gehad, accu is nog origineel dus van januari 2000, kmstand 135.000 en 95 % van de autoritten vindt plaats op de autosnelweg. 6 weken geleden nog een grote beurt gehad.
Wat kan de oorzaak zijn? En hoe is dat op te lossen?

vito110cdibj2000

Geplaatst door vito110cdibj2000 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

the4men (0) PRO, 17 jaar geleden

dan is er een gloeibougie kapot gewoon vervangen

vito110cdibj2000 (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor je snelle reactie, blijft nog 1 vraag over, is dat zelf te vervangen (zoals een "gewone" bougie)?
Ik namelijk begrepen dat de plaats waar de gloeibougies zitten moeilijk te bereiken is en de MB-garage derhalve hier uren mee bezig is.

the4men (0) PRO, 17 jaar geleden

hoi daar ben je geen uren mee bezig hoor ik kan het in een uur maar je moet wel het een en ander weg halen en je kan ze better alle 4 doen
inlaat slang weg deksel van motor en dan kan je er bij

vito110cdibj2000 (0), 17 jaar geleden

Bedankt Herman,
volgende week ga ik aan de slag, en vervang ik ze alle vier. Ik heb inmiddels alle vragen en antwoorden, van deze site, met gloeibougies doorgelezen en het viel mij op dat er advies word gegeven om de bougies de avond te voren met kruipolie te bewerken en met een warme motor de boel gaan vervangen. Ik wil namelijk voorkomen dat de boel gaat afbreken of zijn bovenstaande tips niet nodig.
Overigens met een warme motor, metaal zet dan toch juist uit (dus vaster) of gaat dat hier niet op.
Ik ben overigens blij dat ik deze site gevonden heb, het geeft een zee aan (professionele) informatie en het geeft ook een gevoel dat je als klant niet helemaal afhankelijk (wat informatie betreft) bent van je dealer.
Aan alle deelnemers zowel profs, particulieren en initiatiefnemers van deze site, bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.