Mercedes-Benz 190: Weer kleine prullen aan mijn 190D

Bouwjaar: 1985, Brandstof: Diesel

Hoi

Gisteren maakte ik na een lange rit mijn motorkap nog eens open om de olie te peilen . Ik merkte dat het koelwater in het reservoir ijskoud was . Ook de onderste darm van de radiator naar de waterpomp voelt koud aan . Zou het mogelijk zijn dat mijn thermostaat stuk is ? De temperatuur komt nochtans nooit hoger dan 90° . Verder heb ik ook gemerkt dat er wat speling op mijn differentieel zit . Dit merk ik bij het schakelen en remmen op de motor om nadien terug op te trekken . Heel de wagen schokt dan ... Ook als ik stilsta en de koppeling plots laat aangrijpen hoor ik duidelijk een kloppend geluid . Ik vind het jammer dat het een sperdifferentieel is , want deze zijn moeilijk te vinden op de sloop en ook een stuk duurder .


Groetjes

Pieter

Knapen

Geplaatst door Knapen (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 190? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

thermostaat controleren en radiator overal warm wordt

bent u zeker dat het de differentieel is -- hoeveel km staat er op- cardan aansluiting (rubber flenzen ) en ophanging rubber silenblocs achterbrug controleren

Hendrik4290 (0) PRO, 14 jaar geleden

Met zo een koud weer is het normaal bij een diesel dat de radiator niet heet is.

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

is dit iets nieuw ??????bij mercedes worden ze toch warm

Hendrik4290 (0) PRO, 14 jaar geleden

De warmte hoort eerst in de kleine cicuit rond te gaan, pas als de motor warm is gaat er water over de radiator tenminste als de termostaat zijn werk goed doet. Het zou me verbazen als dat bij mercedes anders is dan bij de rest van de auto's. Als de radiator dadelijk lauw wordt is de thermostaat kapot.

Roger10 (0), 14 jaar geleden

Het is juist wat je zegt,dit is een heel normale situatie bij koud weer

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 190 of stel zelf een nieuwe vraag.