Mini COOPER D 2011: Koelventilator blijft draaien

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel

Na het verlaten van de garage enna een rit van een 25 km en buiten temp.10-12°c bleef bij aankomst en stilleggen motor, verwijderen contact sleutel ; de ventilator ( koeling ) een 10 min . na draaien ...is dit normaal ?op het moment de ventilator stilviel,controleerde ik het niveau van de koelvloeistof en dat was normaal,

ik draaide de stop los en hoorde wel een pfff en heb dan in het koelvloeistof bakje de temp. gemeten , deze was 60°c .motor voelde wel warm aan ,olie pijl was O.K..GEEN foutmeldingen op het daschboard .

het is de mini van de dochter en zij had dat nog NOOIT gehoord ,maar ja ....ze brengt de kleinzoon naar school en komt terug naar haar huis en dan heeft ze 4km gereden .wat ik nog wel wil vermelden , ik reed éérst vandaag naar het auto5 center voor 2 nieuwe banden vooraan en ook om het rechter standlichtje te vervangen ( in deze behuizing zit het mistlicht en het standlicht ) als ik daar aankwam hoorde ik geen koel ventilator draaien , na een uurtje in de garage ,keerde ik terug naar huis ,dus een 25 km en hoorde ik de ventilator nadraaien .

Zou het kunnen dat ze met het vervangen van het lampje ,een andere bedrading hebben geraakt ?misschien loopt er wel bedrading door de holte/ruimte in de omgeving van het licht ??
grt,

françois

FRANCOIS 51

Geplaatst door FRANCOIS 51 , lid sinds 6 jaar geleden

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 9 maanden geleden

Nee laat de auto eens uitlezen , ik vermoed een storing in een sensor of electronisch component waardoor de auto in een beschermmodus staat en de ventilator laat draaien.

harry4203 PRO, 9 maanden geleden

ik denk dat ie gewoon aan het regenereren is.

kaleido 1 PRO, 9 maanden geleden

Regeneren werkt toch alleen als de motor loopt ? Dit wordt dus onderbroken en blijft daarom de fan nadraaien ? Je zou dus eens wat verder door kunnen rijden 30 35 km dan zou regenereren voorbij moeten zijn en de fan dan niet nadraaien?

FRANCOIS 51, 9 maanden geleden

ik ben ondertussen , op 9 feb. naar de auto keuring geweest ( enfin ..moet wettelijk ) en heb het probleem niet gehad ...heen +/- 22 km en terug +/- 22km en het probleem niet gehad ...ondertussen staat de mini ,nadien heeft de dochter nog een 3 dagen de auto gebruikt om onze kleinzoon naar school te brengen ...sindsdien staat hij stil wegens corona dochter ( Eérst de kleinzoon op school opgelopen en dan zij thuis ) .ik had ondertussen ook zo'n scanner gekocht en geen foutmeldingen .Als ik de komende week bij haar kom sluit ik de scanner nog even aan en zal een paar foto's nemen .en deze plaatsen als dat lukt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mini Cooper of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.