Mitsubishi Galant: Afslaan van motor

Bouwjaar: 1994

Hallo, kan iemand mij uitleg geven over het volgende probleem??
Ik heb de accu van galant vervangen, maar als ik daarna wil wegrijden en de rem en koppeling intrap zakt het toerental zover terug dat de motor afslaat. Wat kan ik hieraan doen??

Benny1074

Geplaatst door Benny1074 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Galant? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dat komt omdat de ECU spanningsloos is geweest deze moet even opnieuw ingeleerd worden.
Een ECU kun je zelf inleren door de motor op bedrijftempratuur te brengen, motor uit, maar op contact laten staan, de accu pool los te halen, 20 sec de pool los te laten, de pool er op zetten en de motor starten, geen gas geven , geen verbruikers aan zetten zoals lichten en kachel, en de motor 5 minuten stationiar te laten lopen.

Hans

Bullet (0) PRO, 18 jaar geleden

Nog beter is het om je gasklep goed met carburateurreiniger te reinigen, als je accu los is geweest, gaat je ECU uit van een schone gasklep, die dus eigenlijk vuil is, hierdoor klopt de stationair regeling niet meer...

Benny1074 (0), 18 jaar geleden

Misschien heb ik een snellere en makkelijke manier gevonden om van het probleem af te komen.
Zodra je de accu weer hebt aangesloten...gewoon wegrijden en even de snelweg (soortgelijk) nemen.
Gisteren ben ik van Almelo naar Borne gereden en weer terug,
....probleem verholpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Galant of stel zelf een nieuwe vraag.